Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Arbanasi osvojili turnir za 1998. godište

07.09.2011. 22:00
Arbanasi osvojili turnir za 1998. godište


Arbanasi su osvojili i dvije pojedinačne nagrade, najboljim igračem turnira proglašen je Andrija Burić, a najboljim strijelcem Kristijan Vukić


Proteklog vikenda u Šibeniku je održan 2.  međunarodni rukometni turnir Šibenik Adria kup za  igrače rođene 1998. godine i  mlađe, natjecanje na kojem su  u konkurenciji osam  momčadi iz Srbije, BiH i Hrvatske predstavnici RK Arbanasi podigli pobjednički pokal. Odlučni potvrditi zašto  slove za najperspektivniju generaciju zadarskog kluba,  dječaci Arbanasa uvjerljiva su  izdanja najprije demonstrirali  u skupini B, u kojoj su svladali  vršnjake iz Moslavine i Solina, da bi potom u polufinalu  uspjeli nadigrati i tradicionalno neugodnog im suparnika  Kaštela Adriachem. Rezultat  12:7 “crveno-crne” je doveo  do odlučujućeg dvoboja s Hrvatskim dragovoljcem i prilike da se popnu na najviše  postolje, a iskoristili su je na  kraju slaveći 16:12.
– Prezadovoljan sam s nastupima naše momčadi. Ponajviše iz razloga što smo u Šibeniku nastupili sa samo osam  igrača, a uspjeli smo pobijediti izravne suparnike u borbi  za novi plasman na Prvenstvo  Hrvatske. Ovo im je već peti  osvojeni turnir i dokaz je kontinuiteta uspjeha – istaknuo je  Stipe Bjeliš, predsjednik Arbanasa.
Izabranici Žarka Jakšića istovremeno su se mogli pohvaliti i odličnim individualnim učinkom, pa je tako najboljim igračem turnira proglašen Andrija Burić, a najboljim strijelcem Kristijan Vukić.
Dan kasnije Arbanasi su u  Krešimirovu gradu nastupili i  na turniru za igrače 1996. godišta i mlađe, no s manje uspjeha. Porazima od Hrvatskog dragovoljca i Šibenika  zaustavljeni su u skupini.  Ipak, Bjeliš kaže da je zadovoljan i s izvedbom mlađih  kadeta.
– Ispali smo već u natjecanju po skupinama, no trebamo uzeti u obzir da su upravo Dragovoljac i Šibenik bili  najkvalitetniji sastavi na turniru, što su i potvrdili osvojivši prvo i drugo mjesto.  Ishod utakmice s Dragovoljcem (9:10 op.a.) daje nam za  pravo nadati se da je i generacija 1996. na pravom putu – podvukao je prvi čovjek  Arbanasa.


Rezultati, 1998. godište




Skupina B: Arbanasi – Moslavina 17:7, Solin – Arbanasi 16:17; polufinale: Kaštela Adriachem – Arbanasi 7:12, Hrvatski dragovoljac – Šibenik 13:8; za 3. mjesto: Kaštela Adriachem – Šibenik 7:11; finale: Arbanasi – Hrvatski dragovoljac 16:12.
ARBANASI (1998.): Antonio Matković, Grgo Burić, Andrija Burić, Kristijan Vukić, Petar Režan, Jakov Ivković, Marko Šango, Luka Lovreković. Trener: Žarko Jakšić.


Četiri cilja


Govoreći o nastupima kluba u predstojećoj sezoni Bjeliš je apostrofirao četiri primarna cilja Arbanasa.
– Imamo izrazito perspektivnu seniorsku momčad te ćemo ove godine svakako pokušati izboriti prvo mjesto u Trećoj ligi – jug, tj. plasman u Drugu HRL – jug. Kada su u pitanju mlađi uzrasti, nastojat ćemo da mlađi kadeti postanu članovi Prve kadetske lige, da generacija 1998. i ove godine osigura završni turnir Prvenstva Hrvatske, dok je posljednji, ali također važan cilj, pokretanje ženske sekcije RK Arbanasi.