Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Grad Zadar duguje više od 1,3 milijuna kuna

07.09.2011. 22:00
Grad Zadar duguje više od 1,3 milijuna kuna


Unatoč 10 posto  manjem prometu u kolovozu  ove godine i 8 posto manjem  u srpnju, Zračna luka Zadar  ostvarila je dobre rezultate i  zabilježen je ukupni rast  prometa od pet posto u odnosu na prošlu godinu, a  očekujemo i dobru posezonu, kazala nam je Katica Pupić-Bakrač, direktorica  Zračne luke Zadar. Ovu sezonu reducirane su četiri linije Ryanaira u odnosu na  11, koliko ih je bilo lani kada  je oboren poslijeratni rekord  Zračne luke Zadar, a pad  broja putnika u sezoni nisu  naročito promijenili ni naleti  GermanWingsa kao ni dvije  uvedene linije Croatia Airlinesa za München i Zürich.
Iako su lani ukinute linije  za Pisu, Bari, Bremen i Edinburgh, koje se nisu pokazale  dovoljno prometnim, Ryanair je ostao na prošlogodišnjoj razini s oko 600 letova, a s obzirom da je pet  letova tjedno za London letjelo već od ožujku to je utjecalo na vrlo dobru predsezonu.
Katica Pupić-Bakrač, direktorica Zračne luke Zadar,  istaknula je da je Ryanair  prošle godine za marketinške usluge sufinanciran s  gotovo 900 tisuća eura, a ove  godine sa 688 tisuća eura, od  čega je polovicu osigurala  Hrvatska turistička zajednica, a drugu polovinu osigurali su Zadarska županija,  Grad Zadar, dio turističkih  zajednica sa zadarskog područja i neki gospodarstvenici. No Grad Zadar nije  podmirio svoja dugovanja  od ove godine, kao niti dio  od prošle.
– Grad Zadar dužan je od  prošle godine 263 tisuće kuna, a za ovu godinu nešto  više od 130 tisuća eura, kazala je Pupić-Bakrač.