Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Idu na mirni prosvjed u Haag

07.09.2011. 22:00
Idu na mirni prosvjed u Haag


Zajednica braniteljskih udruga Zadarske županije organizira besplatan prijevoz do Den Haaga i natrag
Nakon jučer održanog radnog sastanka zajednice braniteljskih udruga Zadarske županije, odlučeno je da će sudjelovati na mirnom prosvjedu 24. rujna u Haagu.
– Pridružujemo se inicijativi Hrvatskog Svjetskog kongresa u organizaciji i sudjelovanju na mirnom prosvjedu, koji će se održati 24.09.2011. u Den Haagu (Nizozemska) Het Malieveld) u 14 sati. Ovim prosvjedom želimo iskazati naše duboko razočarenje protiv političkih i dirigiranih presuda i ocjena našim generalima Gotovini, Markaču i zatočenim Hrvatima iz BiH, te nebuloznom ocjenom „Oluje” kao zločinačkog pothvata. Ovakve presude nisu samo presude našim generalima, i drugim zatočenim Hrvatima, Oluji i hrvatskom narodu, ovu su presude i europskom i svjetskom pravosuđu i pravdi. Ovakve presude su pobjeda sumnji nad argumentima, interesa nad istinom, zla prošlosti nad vizijom budućnosti, stoji u priopćenju Zajednice braniteljskih udruga Zadarske županije, u kojem također ističu da Oluja nije nikakav zločinački poduhvat, već legitimna oslobodilačka vojno – redarstvena akcija, a generali Gotovina i Markač su časni ljudi i naši heroji.
– Ovo ćemo sve jasno kazati i na  prosvjedu, te vas pozivamo da se priključite u što većem broju.
Zajednica braniteljskih udruga Zadarske županije organizira besplatan prijevoz do Den Haaga i natrag, svi zainteresirani koji posjeduju putovnicu mogu se za sve informacije i upute javiti na tel: 023/315 546 (od 9 do 13 sati). Priopćenje je potpisao predstavnik Zajednice braniteljskih udruga Zadarske županije Boris Mužanović.