Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Modrić: Sada mi je lakše vratiti se među Spurse

07.09.2011. 22:00
Modrić: Sada mi je lakše vratiti se  među Spurse


Sutra će proslaviti 26. rođendan. Dar zaista nije mogao stići u bolje vrijeme. Luka Modrić je u svakom slučaju imao spreman odgovor na pitanje kada je posljednji put zatresao protivničku mrežu u “kockastom” dresu. Prošle su dvije godine i tri mjeseca. Samo… Lukin je pogodak tada bio dostatan tek “mršavoga” boda s Ukrajinom u Zagrebu. Ovaj protiv Izraela ima puno veću težinu. Možda i veću od onoga jedanaesterca Austrijancima na europskoj smotri prije tri godine.
– Ne želim vagati, svaki je pogodak za reprezentaciju važan, ali slažem se da je ovaj protiv Izraela stigao u pravo vrijeme – kaže Modrić. – Lopta je ušla da nije mogla bolje. Taj nam je pogodak dao samopouzdanje, znali smo da možemo i moramo bolje nego u prvom poluvremenu. Znam da me puno njih kritizira u smislu da nisam dovoljno konkretan, ali ne zamaram se time. Meni je najbitnije da pobjeđujemo i da svojim igrama mogu pridonijeti uspjesima reprezentacije. Nikad nisam mario o tome hoću li zabiti ja ili netko drugi, uspjeh momčadi uvijek je bio i bit će ispred osobnih interesa. Iako, bilo je pehova, pogađao sam vratnice, promašivao, ali sada mi se, eto, otvorilo. Baš kad je trebalo.
Savršena asistencija
A onda… Akcija iz nogometnih udžbenika na temu završnica   “četiri prema tri”. U glavnoj ulozi Modrić i Eduardo. Savršena asistencija i hladnokrvna egzekucija. Lopta u mreži, a Maksimir u transu.
– Netko je dobro rekao da je to bila naša akcija iz Dinamovih dana. Dudu i ja smo u Maksimiru proveli tri prekrasne godine, vidi se da je još nešto ostalo, da nismo baš sve zaboravili, ha, ha… Izbornik nas je savjetovao da pratimo odbijene lopte poslije našega pritiska na njihovu zadnju liniju. Tako je i bilo, lopta se od izraelskoga braniča odbila ravno meni u noge. Poslužio sam Dudua i tu je bio kraj. Do kraja utakmice je samo bilo pitanje hoćemo li im zabiti tri, četiri ili pet golova.
Jasno je da su svi u hrvatskom taboru poslije dvoboja s Izraelom dočekali lijepe vijesti iz Latvije gdje je Grčka uspjela osvojiti samo bod, što je “kockaste” neočekivano promoviralo u vodeću momčad skupine F.
– Hvala  Bogu da smo dobili i da nam je na ruku išao rezultat iz Latvije, što je jako bitno pred utakmicu s Grcima.
Luka je konačno progovorio o propalom transferu u Chelsea, ali više o tome ne priča svađalačkim tonovima.
– Među Spurse se vraćam čiste glave, pogotovo poslije ove pobjede nad Izraelom. Pomirio sam se da ostajem u Tottenhamu, profesionalac sam i moram igrati za klub kao što sam igrao i do sada.