Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Policajci hvatali šestoricu golih Belgijaca

07.09.2011. 22:00
Policajci hvatali  šestoricu golih Belgijaca


Šestorica potpuno golih i pijanih belgijskih turista u srijedu su u sitne sate bježali po Jazinama pred policijom. Ubrzo su uhićeni i privedeni na triježnjenje


U srijedu oko tri  sata u noći na Obali kralja  Tomislava odigravala se gotovo filmska potjera u kojoj  su zadarski policajci hvatali  šestoricu potpuno golih mladih Belgijaca. Neuobičajena  utrka okončana je u nekoliko minuta kada su policajci šestoricu gologuzih  Belgijaca, redom 20-godišnjaka, sustigli te im naredili da se odjenu. Mladići  koji su kasnije napuhali zavidne promile alkohola, nevoljko su poslušali zadarske  “plavce”, nakon čega su prepraćeni u prostorije policije  gdje su zadržani na ispitivanju.
– Šestorica mladića u dobi  od 20 godina dovedena su u  službene prostorije gdje su  alkotestirani. Utvrđeno je da  su svi bili pod utjecajem  alkohola pa su zadržani do  otriježnjenja nakon čega će  nad njima biti provedeno  kriminalističko istraživanje  – rekli su u PU zadarskoj  koja je nestašne mladiće  uhitila nakon dojave uznemirenih građana da neke  osobe gole trče po Zadru.
– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja  utvrđeno je da su belgijski  državljani imali od 1,26 do  2,27 promila alkohola u krvi  – rekli su iz policije koja je  nakon triježnjenja mlade turiste prepratila prekršajnom  sucu uz optužni prijedlog  zbog vrijeđanja i omalovažavanja moralnih osjećaja  građana. Za to je  zakonom  zapriječena novčana kazna  od 200 do 800 kuna ili do 30  dana zatvora. Šestorica nestašnih turista, međutim, u  našem će gradu boraviti  nešto duže nego što su planirali jer moraju još, uz propisane im kazne, podmiriti i  troškove smještaja u apartmanima gdje su ljetovali.