Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ponedjeljak zadnji rok za prijavu

07.09.2011. 22:00
Ponedjeljak zadnji rok za prijavu


U samo pet dana od službene objave održavanja festivala pristiglo je više od sto prijava bendova iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije i Crne Gore, kažu organizatori


Metalfest koji se održava u  Zadru od 2. do 5. lipnja sljedeće godine na tri stagea će  okupiti “kremu” svjetskog  metala, trenutačno su potvrđeni bendovi Hypocrisy,  Kreator, Blind Guardian i  Ensiferum, a organizatori  pružaju priliku i mladim  bendovima iz cijele regije da  se prijave na njihovim internetskim stranicama i  eventualno zasviraju uz velika metal imena. Prijave su  već počele i traju do ponedjeljka, a prijavilo se više  od 100 bendova.
– U samo pet dana od  službene objave održavanja  festivala pristiglo je više od  sto prijava bendova iz Hrvatske, Slovenije, Srbije,  Makedonije, Crne Gore…  Kako broj novoprijavljenih  bendova kontinuirano raste i očekivanja su da brzo  premaši brojku 200, organizatori su odlučili postaviti “deadline”, odnosno zadnji dan kada će se bendovi  iz regije moći prijaviti za  nastup. Ponedjeljak, 12.  rujna 2011. do ponoći, zadnji je rok za prijavu bendova, nakon čega će svi prijavljeni putem e-maila s kojeg su ispunili prijavu dobiti upute o daljnjem tijeku  odabira, kaže Ljudevit Cikač, promotor Metalfesta u  regiji.
– Metalfest Hrvatska želi  pružiti hrvatskim bendovima, kao i bendovima iz regije, da na istom festivalu  sviraju sa svojim idolima i  pokažu se u najboljem svjetlu brojnoj publici i na taj  način podrže i osnaže domaću metal scenu i daju poticaj bendovima u nastojanjima da se probiju na  međunarodno tržište metal  glazbe, kaže Cikač.
Ulaznice za Metalfest  Croatia 2012. bit će u pretprodaji od ponoći 1. listopada po cijeni od 299 kuna  za sve dane. One će se, kao i  fanpack (limitiran na 1000  komada), koji će koštati 349  kuna, a uključuje poklon  majicu i moći će se kupiti  isključivo u fan shopu   www.hr.metalfest.eu, po tim  cijenama prodavati do 31.  listopada. Nakon tog datuma cijene će rasti svakog  mjeseca.