Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Najjomiljenija destinacija oldtajmer vozača

Autor: Ljiljana Jurjević

07.09.2013. 22:00
Najjomiljenija destinacija oldtajmer vozača

Foto: Zvonko KUCELIN



Oldtimer klub Zadar organizirao je jučer susret oldtajmer vozila “100 kilometara Zadra”. Ovo je 13. po redu ovakav susret koji se ujedno boduju za prvenstvo Hrvatske. Pokrovitelji susreta su Grad Benkovac, Turistička zajednica Grada Benkovca i Vinarija Škaulj Nadin.
Susret je započeo jučer u 9 sati okupljanjem na parkiralištu kod caffe Branimir, a startalo se u 9.30 sati.
O pojedinostima zadarskog ralija spremno nam je govorio raspoloženi tajnik zadarskog oldtajmer kluba Siniša Pavić.
– Zadarski rai spada u najomiljenije destinacije oldtajmer vozača i kao posljednji u sezoni natjecanja vrlo je interesantan svim klubovima i natjecateljima. Rali će se voziti na relaciji Zadar – Biograd – Benkovac – Škrabrnja – Nadin s ciljem u Benkovcu.
Tamo ih je čekao ispit spretnosti, a onda su se uputili na naplatne kućice Zapužane gdje su u suradnji s benkovačkom Turističkom zajednicom i službeno zatvorili ovogodišnju turističku sezonu. Nakon toga put ih je odveo u Nadin, u poznatu vinariju Škaulj na degustaciju vrhunskih vina. Nakon Nadina vesela ekipa sa svojim oldtajmerima uputila se na svoju posljednju destinaciju – kulu Benković gdje su ih iz Grada Benkovca dočekali s okrepom, a u kasnim poslijepodnevnim satima upriličena je i dodjela pehara.