„Revitalizacija autohtonih sorti češnjaka u Zadarskoj županiji"

Slika korisnika admin
Autor: 

„Revitalizacija autohtonih sorti češnjaka u Zadarskoj županiji" trogodišnji je projekt Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije čiji je cilj očuvati hrvatske autohtone sorte češnjaka od izumiranja na regionalnoj i nacionalnoj razini te od nestajanja iz široke proizvodnje i potrošnje.

U sklopu projekta Upravni odjel za poljoprivredu u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Benkovca, Savjetodavnom službom, Udrugom „Rešta" iz Benkovca te Gradom Benkovcem organizira 2. Festival češnjaka Zadarske županije koji će se održati 10. rujna 2015. godine od 9 do 14 sati u Benkovcu.

Cilj i svrha projekta, kao i Festivala češnjaka, je unaprijediti proizvodnju češnjaka na području Zadarske županije te potaknuti organizaciju proizvodnje sadnog materijala kojom će se omogućiti očuvanje i umnažanje te proizvodnja dovoljne količine odabranog najboljeg češnjaka kako bi se potaknula i potrošnja na tržištu češnjaka u našoj zemlji.

Zajednički cilj svima je podrška lokalnoj proizvodnji hrane kao i podrška udruzi „Rešta", u stvaranju prepoznatljivog kvalitetnog proizvoda.

Na festivalu će se predstaviti OPG-ovi koji su ujedno i članovi Udruge „Rešta" kao i gostujući OPG-ovi iz Vukovarsko-srijemske županije i trogirske Zagore.

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno