Financijske potpore tašnarima, četkarima, krojačima, fotografima...

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
davor hofman_urar
Vedran SITNICA
Potpore se odobravaju za poboljšanje uvjeta rada u radionici, financiranje troškova nabave novih strojeva, opreme i alata...

Grad Zadar objavio je i ove godine javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima za 2015. godinu. S ovim potporama počelo se još prošle godine i to na inicijativu Udruženja obrtnika Zadar, odnosno njihovog Odbora za tradicijske i umjetničke obrte. U Udruženju obrtnika doznajemo kako je prošle godine podijeljeno predviđenih 100 tisuća kuna potpora obrtnicima. Interesa za ove potpore postoji, iako obrti kojima su potpore namijenjene, na žalost pomalo izumiru. U Zadru, naime, još uvijek imamo tašnara, urare, obrte za popravak fotografskih aparata, krojače i sl., koji će i ove godine dobiti potpore za poboljšanje uvjeta rada.

U tradicijske obrte još spadaju zanimanja poput bačvara, bakrokotlara, četkara, dimnjačara, kišobranara, kitničara, klobučara, knjigoveže, košarača, kovača, brusača, krznara... Korisnici potpora su obrtnici, vlasnici tradicijskih i umjetničkih obrta čije je prebivalište kao i sjedište obrta na području grada Zadra, koji obavljaju djelatnost tijekom cijele godine.

Potpore se odobravaju za poboljšanje uvjeta rada u radionici, financiranje troškova nabave novih strojeva, opreme i alata, edukacije vlasnika, djelatnika i sl.

U ovoj godini najviše se može dodijeliti 20 potpora. Najviši pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 10 tisuća kuna godišnje.

Zahtjevi se podnose Gradu Zadru, osobno u pisarnicu ili poštom na adresu: Grad Zadar, Prijava na Javni poziv - Potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, Narodni trg 1, 23000 Zadar.

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno