Poziv novoj generaciji plesača

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA
Zadarski plesni ansambl osnovan je na samom početku Domovinskog rata i najstariji je plesni ansambl suvremenog plesnog izraza u Dalmaciji

Zadarski plesni ansambl upisuje nove i obavještava stare članove da tečajevi počinju od 14. rujna. Prijave i upisi će biti cijeli rujan i zainteresirani se mogu javiti na facebook stranicu Zadarskog plesnog ansambla ili na broj 098 893 453. Voditelji radionica su Lara Stanin, Martina Ružić, Natali Radelić, Natali Perić i Danica Nenadić.

Zadarski plesni ansambl osnovan je na samom početku Domovinskog rata i najstariji je plesni ansambl suvremenog plesnog izraza u Dalmaciji. U narednoj sezoni obilježavaju važnu obljetnicu - 25 godina postojanja i djelovanja na hrvatskoj plesnoj i kazališnoj sceni. Osnivači ansambla su Sanja Petrovski i Nives Šimatović Predovan, posthumno dobitnica Grba Grada Zadra. Specifičnost ovog ansambla je izvođenje predstava i performansa na najrazličitijim i najneobičnijim prostorima u gradu.

Dugogodišnji su sudionici Zadra snova, Zadarskog kazališnog ljeta i Glazbenih večeri u Donatu, također su i gosti Tjedna suvremenog plesa u Zagrebu, Plesokaza u Varaždinu, Požega, Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, Plesnog festivala također u Šibeniku, Festivala bajke u Ogulinu, Dana Matice hrvatske u Mostaru... Posebno je izražena suradnja plesnog ansambla i njegovih voditelja sa Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar i Kazalištem lutaka Zadar, MAS-om, Narodnim i Arheološkim muzejom. Bili su suosnivači i dio projekta Artikultura. Zadarski plesni ansambl je također sudionik svih gradskih manifestacija i događanja - otvorenje svih značajnijih sportskih natjecanja, izložbi, kulturnih događanja, raznih festivala i slično.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno