Učilo se o opasnostima na vodi i prevenciji nesreća

Slika korisnika admin
Crveni križ provodi procjenu rizika na kupalištima

"Sigurnost na vodi", projekt Crvenog križa završen je krajem kolovoza u Biogradu, a na jučer održanoj koferenciji za medije istaknuti su svi relevantni podaci o njegovom provođenju.

Važnost edukacije

Provedba projekta počela je 15. lipnja, završen je 31. kolovoza, a Gradsko društvo Crvenog križa Biograd bilo je nositelj aktivnosti koje su odobrene natječajem Službe za spašavanje života na vodi.

Tijekom provedbe projekta "Sigurnost na vodi" djeca su se upoznala s opasnostima na vodi, učila su o kodeksu sigurnosti na vodi, učili su i usavršavali plivačke vještine, dok se građane informiralo o važnosti očuvanja okoliša uz vodu.

Franka Troskot iz Gradskog društva Crvenog križa Biograda na Moru pojasnila je kako je ovaj projekt bio od velike važnosti za sve njegove sudionike.

- Korisnici su educirani o kodeksu sigurnosti na vodi, o opasnostima u vodi i u moru, smanjeni su rizici od nesreće na vodi, djeca neplivači su naučila plivati, kod ostale djece poboljšane su plivačke spobnosti, kazala je Troskot.

"Sigurnost na vodi" veliki je značaj imao i za Gradsko društvo Crveni križ u Biogradu.

Više od 300 djece educirano je ovim projektom, također su usvojili znanja o važnosti očuvanja okoliša uz vodu i more, 70 djece naučilo je plivati ili je poboljšalo svoje plivačke sposobnosti, javnost je informirana o prevenciji nesreća na moru, podijeljeni su edukativni promidžbeni materijali.

Za širu i užu zajednisu također je ovaj projekt imao veliku ulogu u smanjenju broja nesreća na moru, manjeg broja intervencija spasilaca na plažama, više od 500 osoba starije dobi educirano je o opasnostima koje prijete u vodi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno