Ne damo pozdrav "Za dom spremni"

Slika korisnika valentinam
Zadarski branitelji stali u obranu HOS-a
"Rehabilitiranim četnicima" Zakon o izborima omogućuje da po manjinskom ključu često budu presudni faktor u obnašanju vlasti, što oni uglavnom koriste za ucjenu i rade na štetu manjinskog naroda koji predstavljaju i hrvatskih nacionalnih interesa, poručuju iz Koordinacije
S konferencije za novinare Koordinacije

Koordinacija udruga Domovinskog rata Zadarske županije  održala je novinsku konferenciju na temu ratnog pozdrava "Za  dom spremni" kako bi dali dali potporu suborcima iz HOS-a koji su, naglasio je predsjednik Koordinacije Ivica Mikulić, zajedno s njima časno i  odvažno branili i oslobodili našu domovinu.

- Branitelji su jedini koji su svoj posao odradili od početka do kraja. Mi  smo izvarednim herojskim naporima obranili i oslobodili okupirani teritorij RH i time stvorili sve preduvjete da se naša domovina razvija u modernu, demokratsku i europsku državu! Velikim žrtvama omogućili smo  ulazak u Ujedinjene narode, NATO savez, Europsku uniju i druge asocijacije. Nažalost, mnogi nakon Domovinskog rata nisu bili dorasli domoljubnoj zadaći. Danas se suočavamo s tim da nas se sve češće povezuje s  fašističkim i nacističkim režimom iz Drugog svjetskog rata i to uglavnom  od radikalnih, ekstremnih jugonacionalista koji se lažno deklariraju antifašistima, a zagovornici su najradikalnijih boljševičkih i fašističkih metoda. Oni nikad nisu željeli hrvatsku državu. U tome im svesrdno pomaže  dio mainstream medija - kazao je Mikulić u ime Koordinacije.

Ograđujemo se od fašizma

Napomije kako je "rehabilitiranim četnicima" koji su izvršili agresiju  na Hrvatsku Zakonom o oprostu omogućeno sudjelovanje u politici i  obnašanju vlasti na svim razinama, te im i Zakon o izborima omogućuje  da po manjinskom ključu često budu presudni faktor u obnašanju vlasti,  što oni uglavnom koriste za ucjenu i rade na štetu manjinskog naroda  koji predstavljaju i hrvatskih nacionalnih interesa. Njihov etno-biznis je  na prvom mjestu, poručuju u Koordinaciji:

- Pozdrav „Za dom spremni" u Domovinskom ratu koristile su skoro  sve postrojbe, a početkom rata i stvaranja Hrvatske vojske nije bilo propisanih pozdrava ili se za njih nije znalo, pa su se spontano kristili pozdravi iz hrvatske vojne tradicije koji su se koristili u prošlosti. Pozdravi  koje je koristila agresorska JNA nisu nam bili prihvatljivi! Nismo ulazili u  povijest i konotacije tih pozdrava jer se povjesničari i danas spore oko istih. Ni u jednom trenutku pozdrav „Za dom spremni" nije korišten  kao  nostalgija za poraženim režimima u Drugom svjetskom ratu u NDH-a,  niti kao znak potpore  nacističkom i fašističkom režimu - kazao je Mikulić napominjući kako se ograđuju od  tog povjesnog razdoblja i ne žele  uopće da ih se povezuje s njim.

- Hrvatski branitelji pozdrav „Za dom spremni"  vežu isključivo za Domovinski rat, za hrabre branitelje,  posebno HOS, koji su ovu zemlju natopili svojom krvlju, kako bi mi danas imali slobodnu, demokratsku i neovisnu državu Hrvatsku. Domovinski rat je za nas svetinja i to bi trebalo  biti za sve hrvatske građane - rečeno je na novinskoj konferenciji.

Ima još kompromitiranih pozdrava

Mikulić je naglasio kako je Koordinacija protiv zabrana jer one ne mogu riješiti ključne probleme u društvu:

- Ima puno znakova, simbola, slogana i pozdrava koji su se kroz daljnju i bližu hrvatsku povijest kompromitirali, pa tko je taj koji će s punom  vjerodostojnošću donijeti odluku što će se  zabraniti, a što neće. Još jednom dajemo punu potporu braniteljima HOS-a u njihovoj obrani svoje  legalne oznake i pozdrava koji su koristili u Domovinskom ratu, a koje je  i Ministarstvo uprave legaliziralo - poručuju iz Koordinacije udruga.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Mali Marinko
Pa ljudi božji. Najzasluzniji ste što smo nakon 900 godina obnovili državu.Nemojte nam sada raditi štetu prid cilim civiliziranim svitom. Ma koji Za Dom Spremni. To je ustaski pozdrav, a ustaše su bili nacisti. General Bobetko je bija alergican na taj poklik.