Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Košarkaši Zadra vratili se na Višnjik

08.09.2020. 08:48


Poslije izbivanja iz Zadra, odnosno odrađenoga dijela priprema u Poreču, košarkaši Zadra vratili su se na Višnjik. U ponedjeljak, 7. rujna, Veljko Mršić i njegova družina počeli su novi ciklus priprema prije početka nove natjecateljske sezone.
– Svi su na broju, svi su na raspolaganju – kaže Veljko Mršić, trener Zadra, ujedno i izbornik hrvatske seniorske reprezentacije, a prenosi službena stranica ŠC Višnjik.
Nakon što je rukomet prošli tjedan, do završnice SEHA lige u nedjelju, bio zauzeo cijelu Dvoranu Krešimira Ćosića, košarka se vratila… Jutarnji trening u ponedjeljak Zadrani su odrađivali u popularnoj »trici« što im je bilo i praktično jer je jedna skupina imala aktivnosti u teretani, a jedna na parketu. Tako je Veljko Mršić imao sve na oku, dakako uz asistenciju Ivana Perinčića i Marija Mandira.
– U predstojećem razdoblju, uz treninge u programu je i nekoliko oglednih utakmica. Jedna od njih bit će sa Splitom u srijedu, 9. rujna, a imat ćemo ih s istim suparnikom još nekoliko – govori Mršić.
Nova sezona za Zadrane će početi 19. rujna 2020. u HT Premijer ligi. U prvom će kolu Zadar biti domaćin Šibenki, a u drugom, 23. rujna, također domaćin i to Ciboni.
Glede natjecanja u ABA ligi, zbog okolnosti povezanih s pojavom koronavirusa, još nije poznato u kakvom će formatu biti održano to natjecanje.
Ipak, Zadrani su uz kolege iz Cibone i Splita osjetili što znači biti u karanteni i što znači radi koronavirusa otkazivati utakmice. Memorijalni turnir Tomislav Knežević na kojemu su uz Zadar trebali nastupiti Sonik-Puntamika, Šibenik te Split je odgođen, a sigurno će sljedeća sezona donijeti niz izazova i da su jako male šanse da se sve odradi sa željenim planom. Osim toga sigurno je da i zadarski navijači čekaju trenutak kada će uživo moći vidjeti svoju momčad, iako je u ovom trenutku pitanje hoće li se u idućem periodu gledatelji pustiti u dvoranu i, ako se to bude dogodilo, koliko će navijača moći prisustvovati utakmicama. (Priremio V. BOGUT/ Izvor ŠC Višnjik)