Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nadarene i povezane ljubavlju prema umjetnosti

08.09.2021. 12:49


U galeriji ZadArt otvorena je druga izložba polaznika likovne radionice umjetnice Alme Zednik.
Dok su na prošlotjednoj izložbi svoje likovne uratke predstavila djeca, na drugoj su izložbi svoj talent i trud predstavile odrasle polaznice likovnoga tečaja u udruzi Art.A.
– Ovo je druga godišnja izložba radova polaznika tečaja u udruzi Art.A. Riječ je o pet dama, koje su amaterske, ali izuzetno nadarene umjetnice. Podučavam ih koliko mogu i koliko su one spremne prihvatiti. Radovi koji su izloženi rađeni su tehnikama ulja na platnu, akrila, tuša i pastela. Teme su im vrlo raznolike te svaka odražava drukčiju narav i inspiraciju. Rukopis svake umjetnice je različit, ali i jedinstven. Veže ih ljubav prema umjetnosti i želja da svoje slobodno vrijeme posvete kvalitetnom radu i oplemenjivanju života, kazala je Zednik i predstavila umjetnice koje izlažu.
Naime, ovogodišnje polaznice likovnog tečaja su Mirjana Janković, Željka Perić, Ivana Kolenc, Marija Lucin i Jaroslava Bara Filipović.
Jedna od polaznica likovne radionice, Mirjana Janković, ispričala je zašto je odlučila svoje slobodno vrijeme posvetiti umjetnosti te koliko joj znači na kvalitetan način provoditi slobodno vrijeme.
– Sve smo mi likovne amaterke, a u ovu smo se avanturu upustile kako bi na kvalitetan način iskoristile slobodno vrijeme koje većina nas, nakon što su nam djeca odrasla i skrojila vlastite živote, imamo napretek. Ja sam i ranije slikala i crtala i bavila se kreativnim radom. Sada uglavnom slikam tehnikom ulja. U udruzi smo se sastajali dva puta tjedno, a ova je izložba rezultat dugog i napornog rada i učenja. Ova nas radionica jako ispunjava. To je vrlo kvalitetno provedeno vrijeme, gdje se mi dame ne bavimo jedino slikanjem, već se i družimo i razgovaramo. Uvijek naučimo nešto novo i konstantno napredujemo, istaknula je Mirjana Janković.