Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Privlačka škola ima 41 prvašića, 27 virskih i 14 privlačkih

08.09.2021. 09:45


U prvi razred Osnovne škole Privlaka i u pripadajuću područnu školu Vir krenuo je 41 prvašić, 14 u Privlaci i čak 27 u Viru.
– Završeni su ljetni praznici, započela je školska godina 2021./2022., koja bi trebala trajati do 21. lipnja 2022. Prvo polugodište je do 23. prosinca ove godine, a drugo od 10. siječnja 2022., kazala je Vera Škibola, ravnateljica OŠ Privlaka.
Ovaj veliki dan za privlačke mališane obilježio je i dolazak načelnika Gašpara Begonje – Gaje koji je svojom nazočnošću i pozdravom djeci i roditeljima zaželio dobrodošlicu te im poželio sve najbolje na početku školske godine.


Prvašiće dočekali pokloni
– Danas je zaista super dan, svuda oko nas čuje se žamor i dječji smijeh. Igra ne prestaje biti sastavni dio vaših dječjih života, ona samo dobiva drugačije značenje i u funkciji je učenja, rekao je Begonja, istaknuvši kako Općina Privlaka radi na poboljšanju uvjeta u školi te je i ove godine sve prvašiće dočekao poklon, likovna kutija sa svim potrebnim priborom za prva četiri razreda.
Udžbenike iz svih obveznih i izbornih predmeta za sve učenike od 1. do 8. razreda nabavlja škola sredstvima iz državnog proračuna.
– Sav ostali nastavni materijal: radne bilježnice, atlase, mape za likovni, radne kutije za fiziku i tehničku kulturu nabavlja Općina Privlaka za učenike svih razreda osnovne škole s područja Privlake, istaknuo je Begonja.
Prigodnim poklonima pridružila se i ravnateljica Vera Škibola te direktorica Turističke zajednice Iva Zorić-Sarađen.
– Bitno je da sve institucije na lokalnoj razini surađuju i zajedničkim snagama u svojoj moći pomognu u svim sferama, poručio je Begonja.


Ušli u čarobni svijet učenja
Prvašiće je u razred povela njihova učiteljica Marica Kršlović koja će im ove četiri godine biti glavna vodilja i pripremiti ih za daljnje obrazovanje.
– Prvog dana nastave policija je pojačano nadzirala promet u blizini škola. Vozače su posebno upozoravali na sporiju vožnju na tom području, gdje je dopuštena maksimalna brzina do 40 kilometara na sat, upozorila je Nina Stojčević koja je Zadarskom listu ustupila svoje fotografije s prigodne dobrodošlice privlačkih prvašića.
I Vir je obilježio prvi dan škole za svoje mališane te je u prvi razred krenulo čak 27 prvašića. Općina Vir na čelu s načelnikom Marinom Radovićem obilježila je prvi dan s prigodnim poklonima i školskom opremom kao i prijašnjih godina.