Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Garnett: Momčad mi je uvijek na prvom mjestu

Autor:

07.10.2008. 22:00
Garnett: Momčad mi je uvijek na prvom mjestu

Foto: Filip BRALA



Posljednje ovosezonsko pojačanje Zadra Marlon Garnett stigao je u srijedu popodne u Zadar te je tako Zadar osnažen na poziciji beka-šutera igračem koji je prošlu sezonu ostavio zapažen trag u momčadi Splita. Nakon tektonskih poremećaja u klubu, izazvanim sukobom na relaciji Petrović-Beck iz kojeg je bilo jasno da se na Becka više neće računati, ostalo je upražnjeno mjesto u momčadi Zadra. Prvi odabir Ace Petrovića bio je upravo Garnett koji je bio bez angažmana te je vrlo brzo sklopljen dogovor. Vidno raspoložen, iako umoran i gladan, spremno je pristao na razgovor s novinarima koji su nakon desetak minuta provedenih s njim uočili da se radi o vrlo pozitivnoj osobi, što je Garnett i dokazao protekle sezone kad je u više navrata donirao novce u dobrotvorne svrhe.
– Uspostavljen je kontakt sa mnom prošli tjedan nakon što se dogodio slučaj sa Beckom koji je odstranjen iz momčadi i Aco me nazvao te smo se jako brzo o svemu dogovorili. Jako sam sretan što sam ovdje i mislim da sam došao u odličnu momčad koja će na svim frontovima ići na prvo mjesto – započeo je Garnett.
U kakvoj ste formi. Hoćete se moći brzo uključiti u pravi trening?
– U dobroj sam kondiciji, što je najbitnije. Trenirao sam cijelo ljeto individualno, no nedostaje mi jedino igra pet na pet. Imao sam priliku igrati u SAD-a jer su me svakodnevno zvali da igram uličnu košarku. Međutim, teškog srca sam odbijao te pozive jer nisam htio riskirati moguće ozljede koje su vrlo česte na tim utakmicama. Žao mi je što sam izgubio predsezonu, ali smatram da mi neće trebati puno vremena da dođem na željenu razinu forme.
Kakva su vam saznanja o momčadi?
– Dosta njih već znam od prošle sezone. Tu prvo mislim na Perića i Ivanova s kojima sam zajedno igrao. Također se dobro poznam sa Johnsonom, Stipčevićem, Gečevskim i Macurom protiv kojih sam igrao mnogo utakmica. Tako da mi će mi biti dosta lakše uklopiti se u momčad. Sada kad sam ovdje najmanje što bih htio je da ljudi pomisle kako mislim da sam neka super-zvijezda i da se tako ponašam. Samo želim biti jedan od dijelova cjeline i najmanje što želim je zaljuljati brod koji uspješno plovi. Ja sam igrač kojemu je uvijek momčad ispred mene i želim doprinijeti stvaranju odlične kemije unutar momčadi. Čujem da su momci odlično krenuli u sezonu sa dvije vrijedne pobjede što je odlično. Na prvom treningu trener će mi objasniti što zahtijeva od mene, pa ako bude htio da skačem, igram obranu ili zabijam meni je potpuno svejedno. Ova močad Zadra mi se čini jako široka i puna talenta tako da će za svakog biti vremena i mjesta da pokaže ono što zna.
Čuli smo da si prošle sezone bio produžena trenerova ruka na terenu. Subotić vas je odredio za vođu Splita, mislite da bi mogao to biti slučaj i u Zadru?
– Istina da sam nekad u Splitu znao igrače skupiti na terenu i ukazati na neke stvari što je trener zahtijevao od nas. Nisam nametljive prirode, ali volim bodriti i savjetovati svoju momčad kako s klupe tako i na terenu. Ali, da se razumijemo ne bih volio nikome stajati na prste kako se kaže. Novi sam ovdje i zasad se tako trebam i ponašati. Prirodno je da igrači na vanjskim pozicijama budu produžene ruke trenera na parketu. Imaju bolji pregled igre i mogu uočiti bolje neke stvari. Tu su Dixon, Stipčević i Juby koji su ipak bolje upoznati sa situacijom. Nadam se da ćemo biti odličan kolektiv i da ćemo se pokrivati na terenu kad nekome od nas ne ide. Također jedva čekam izaći na teren pred zadarske navijače koje sam prošle sezone odlično upoznao i znam da u ovom dijelu Europe nema boljih od njih. To će mi sigurno biti motiv više – zaključio je Garnett i otišao na prvi zadarski obrok prije prvog treninga.