Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Iz prometa isključena 22 vozača

Autor: Minja Gugić

07.10.2008. 22:00
Iz prometa isključena 22 vozača

Foto: Filip BRALA



Proteklog je vikenda “prvak” po izmjerenim promilima alkohola u krvi bio 26-godišnji Zadranin. Uhvaćen je u nedjelju pred zoru kako vozi Liburnskom obalom s čak 2,87 promila
U vrijeme akcije “Vikend” koju su zadarski policajci provodili i proteklog petka, subote i nedjelje na svim važnijim i frekventnijim prometnicama Zadarske županije, sveukupno se dogodilo 20 prometnih nesreća u kojim su dvije osobe teže, a tri lakše ozlijeđene.
Srećom, ovoga puta nitko nije izgubio život. 
Policijski su službenici “vrebali” na već uobičajenim mjestima, ali stajali su i na mjestima gdje nisu tako često, što je trebao biti “faktor iznenađenja” svim nesavjesnim vozačima.
Kako bi obavili kontrolu, zaustavili su 430 vozača i automobila, a poduzeli su, kako kažu u policiji, 188 represivnih mjera.
Uvijek je najzanimljivija informacija koliko je vozača vozilo pod utjecajem alkohola, pa su tako alkotestu bila podvrgnuta 172 vozača, a njih 14 bilo je pod utjecajem alkohola.
“Prvak” proteklog vikenda je 26-godišnji Zadranin koji je uhvaćen u nedjelju oko 4.30 sati kako vozi Liburnskom obalom s čak 2,87 promila alkohola u krvi.
U prebrzoj vožnji uhvaćeno je 59 vozača, šestorica su vozila bez obavljenog tehničkog pregleda i uredno registriranog automobila, a petorica vozača nije imalo potrebno osiguranje.
Bez vozačke dozvole drznula su se voziti četvorica mladih Zadrana.
Iz prometa su proteklog vikenda isključena 22 vozača i četiri vozila.