Ribarska luka bit će u Tkonu

Slika korisnika admin
riba
Ribarima će se omogućiti da rade po zakonu

Prema posljednjim aktivnostima projekt veletržnice ribe u Biogradu, izgleda, pokrenuo se s mrtve točke. Prošlog tjedna Poglavarstvo Zadarske županije stavilo je u proceduru postupak oko osnivanja veletržnice ribe u Biogradu. Projekt osnivanja veletržnice financijski bi, sa po 25 posto, trebali poduprijeti: Grad Biograd, Poljoprivredna zadruga List, Zadarska županija i Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva. Prema riječima biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza, Grad Biograd ustupa teren površine 5.000 m/2 u industrijskoj zoni te rješava pitanje struje, vode, odvodnje i telefona.

- Grad Biograd i Općina Tkon će osnovati zajedničku neprofitnu tvrtku. Dakle, u Tkonu će biti ribarska luka, a biogradska riva će ubuduće biti samo za turističke svrhe. Na ovaj način, prije ulaska u EU, željeli smo pomoći našim ribarima, iako smo svjesni, gledajući primjer Rijeke, da to neće ići glatko. Cilj nam je i pomoći Vladi RH u zadovoljavanju preduvjeta iz poglavlja o ribarstvu, ali najvažnije, ponavljam, jest pomoći našim ribarima da rade po zakonu, rekao je biogradski gradonačelnik.

Time bi se, kažu u Gradu Biogradu, riješio gorući problem gužve na biogradskoj rivi i sve veće najezde turističkih brodica koje istiskuju ribarice. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno