Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadar ne odustaje tako lako

Autor: Ivan Knežević

07.10.2008. 22:00
Zadar ne odustaje tako lako

Foto: Denis LOVROVIĆ



– Mi priznajemo da nismo u sjajnoj formi, ali to ne znači da smo izgubili pravo nadati se pobjedi
Na konferenciji za novinare Aco Petrović se malo pohvalio:
– Ima jedan statistički podatak na koji sam jako ponosan. Ovo je moja peta pobjeda u ovoj dvorani otkad sam preuzeo Zadar, a odigrali smo sedam utakmica. Lijepo nam je ovdje igrati, osjećamo se jako ugodno.
O značenju utakmice i značenju pobjede, o utakmici:
– Ova pobjeda nam je bitna jer već nakon dva kola Ciboni bježimo četiri boda. Mi priznajemo da nismo u sjajnoj formi, ali to ne znači da smo izgubili pravo nadati se pobjedi. Slabo smo počeli utakmicu, neaktivno i dopustili smo da nas lagano ispoentiraju nakon nekoliko promašenih šuteva. Zatim smo, kad smo se vratili u egal, protiv postavljene zone opalili dvije trice s deset kilometara što su oni iskoristili da naprave seriju 9:0. Ali mi smo momčad koja se ne predaje, koja ne odustaje.
Kako je bilo u završnici…
– Rančić je bio vruć i trebalo ga je forsirati. A Toni prostran nije se dao impresionirati atmosferom. Imali smo malo i sreće, jer smo na kraju prokockali prednost od deset poena, ali za to ipak nismo platili
Novinare je zanimalo zašto je u igru vraćao Malika Dixona, koji je odigrao slabu utakmicu.
– Da Rok Stipčević nije ušao u probleme s osobnim pogrješkama, Dixon vjerojatno ne bi ni ulazio u igru. Ali ovako sam ga morao vratiti. Nije bio njegov dan, ali to je igrač koji će Zadru ove sezone donijeti puno pobjeda. Vidjeli ste ga i sami protiv Splita. Ali važno je istaknuti da ovo više nije Zadar kakav smo gledali prošlih sezona, koji ovisi o učinku jednog ili dva igrača. Mi imamo deset ravnopravnih igrača i svi mogu odlučiti utakmicu. Naravno da ja neću zbog toga rotirati do besvijesti, već ću tražiti onu petorku koja je u tom trenutku najbolja.
Petrovićev kolega Velimir Perasović bio je puno škrtiji na riječima.
– Čestitke Zadru, bili su bolji i više su željeli pobjedu. Mi smo dobro počeli, ali smo pukli u toj trećoj četvrtini koja je bila ključna. Dopustili smo Rančiću previše otvorenih šuteva i to nas je ubilo. U četvrtoj smo se četvrtini prerano predali. Problem je prije svega u želji i htijenju. Zadar je više radio za ovu pobjedu, više ju je želio i zaslužili su dobiti utakmicu. Mi smo igrali na refule. Prkačina nisam želio forsirati, on igra pod blokadom i nije mogao biti od velike pomoći u ovakvoj utakmici, a Kus valjda nije imao svoj dan.
– Mi smo dali previše prostora Callowayju na račun Kusa i Marshalla. Možda je to bila pogrješka jer je Calloway odigrao odličnu utakmicu, ali nije nas stajalo pobjede. Prkačina smo dobro proučili, previše smo ga gledali kako uništava protivnike na Olimpijskim igrama i znali smo kako ga zaustaviti. A ja sam na njega bio posebno napaljen nakon njegove izjave da više nikad ne bi igrao za mene. Želio sam mu pokazati da ga taj trener za kojeg više nikad ne bi igrao može limitirati na ništa koševa iz igre.


IZJAVE IGRAČA


Nikša Prkačin:
– Istina je, ja sam to rekao i ne bih više nikad igrao za Acu Petrovića. Ali nije on mene limitirao, samo je bio takav dan.
Dejan Ivanov:
– Super je da smo dobili Cibonu jer je ovo naša druga pobjeda zaredom. Kad dobijete Cibonu, to je kao da ste ostvarili dvije pobjede jer to je naša bitka za Euroligu. Svi smo igrali odlično i u obrani i u napadu. Vidjeli ste kako su Dixon, Ružić i Macura super odigrali prvu utakmicu. Danas nisu imali takav dan, ali su drugi odigrali dobro i to je prava stvar za nas.
Malik Dixon:
– Ozlijedio sam lakat u prvom poluvremenu, ali sve je u redu. Nisam baš igrao u drugom poluvremenu, ali dobro je to što momčad ne ovisi o jednoj osobi. Znam za rivalstvo Zadra i Cibone, viđao sam takva i prije u Europi i znao sam da će biti nešto veliko. Dečki su bili uzbuđeni i uspjeli smo pobijediti.
Rok Stipčević:
– U prvom poluvremenu naša igra je bila dosta promjenjiva pa smo u drugo poluvrijeme ušli s velikim zaostatkom. U nastavku se naša igra stabilizirala, igrali smo pametno i čvrsto te na kraju pobijedili u važnoj utakmici. Moramo nogama čvrsto ostati na podu. Imamo dvije velike pobjede, međutim prošla su tek dva kola i još je početak sezone. Nećemo nikoga podcjenjivati, za Bosnu ćemo se pripremiti maksimalno, isto kao za Split i Cibonu te idemo na pobjedu.