Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadarski HSS bez kandidata za gradonačelnika

Autor: Nives Rogoznica

07.10.2008. 22:00
Zadarski HSS bez kandidata za gradonačelnika


Teško je govoriti o podržavanju nečijeg kandidata ili o sklapanju koalicije kad nas nitko nije kontaktirao i ponudio svoje uvjete, navodi Festini
Zadarski HSS najvjerojatnije neće ući u utrku za gradonačelnika, a ogranci ove stranke svoje će prijedloge poželjnih koalicijskih partnera dostaviti predsjedništvu Županijske organizacije HSS-a. Izvijestio je to, nakon u ponedjeljak poslijepodne održanog radnog sastanka s glavnim tajnikom HSS-a Nenadom Matićem, predsjednik zadarskog HSS-a Tino Festini, ponavljajući kako nema ambicija za isticanjem gradonačelničke kandidature. Također je kazao da nije sklon podržati gradonačelničku kandidaturu bilo koje druge stranke.
– Teško je govoriti o podržavanju nečijeg kandidata ili o sklapanju koalicije kad nas nitko nije kontaktirao i ponudio svoje uvjete, pojasnio je Festini još jednom ponavljajući kako ni sa strane SDP-a ni sa strane HDZ-a nije primio poziv na razgovor o mogućnosti zajedničkog istupa na lokalnim izborima. 
– U Pakoštanima je nakon dosta pregovora sklopljena koalicija s HDZ-om, a mjeseci koji preostaju do izbora pokazat će postoji li mogućnost da se u takvoj koaliciji iziđe i na izbore za općinsku vlast, ali dogovora o tome nije bilo, dodao je Festini.
– Na sastanku s glavnim tajnikom razgovarali smo o pripremama za lokalne izbore, o načinima na koji ćemo funkcionirati u dogovaranju oko koalicijskih partnera i s koalicijskim partnerima. Ponovljena je odluka donesena od strane Županijskog odbora da ogranci dostave svoje prijedloge poželjnih koalicijskih partnera, kazao je Festini iz čijeg se stava nazire kako zadarskom HSS-u ono što se naziva koalicijskim kapacitetom nije imperativ.
– Tamo gdje ne bude partnera, ići ćemo sami. Stranka svakodnevno ojačava, ovog je  trena na putu za Zagreb stotinu kartona novih članova stranke. Gotovo svakodnevno upisujemo nove članove, kazao je Festini.