Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Masnić: Svaka pobjeda bit će zlata vrijedna

Autor: Nebojša Gunjević

07.10.2009. 22:00
Masnić: Svaka pobjeda bit će zlata vrijedna


Nakon odlaska kapetana Luke Radoševića upravljačku palicu zadarskih “vrtoleta” preuzeo je Stipe Belić,  koji je ukratko iznio svoj pogled na predstojeću sezonu u  koju Zadar starta 10. listopada.
– Sve ovisi o nama, kakve  ćemo utakmice pružati. Mislim da bismo ove godine mogli  imati dobar rezultat jer smo  čuli da su sve momčadi u nekim problemima, igrači su im  otišli. Da nam je ostao Radošević, bili bismo sigurno jedan od glavnih favorita za prvo  mjesto. Očekujem da ćemo biti u sredini tablice, premda bih  volio da budemo što bliže vrhu.  Mlađi će isto trebati preuzeti  odgovornost, kada bismo zapeli mogli bismo dobro odigrati – rekao je novi pilot u  ovoj sezoni nadamo se poletnijih i homogenijih odbojkaških letača.
Zadrani, koji su prošlu sezonu s timom velikoga potencijala stahovito oscilirali, na  kraju su jedva čekali kraj, u  kojemu su odigrali jedan nepopravljivo blijed susret s bibinjskim Goranom, koji ih je,  umrtvivši im rotor, potpuno  prizemljio ostavljajući ih bez  uzgona. Belić će reći da su  prošlu sezonu varirali od “dobrih utakmica do katastrofa”.
Masnić se u novoj sezoni  opredjeljuje za sustav poticaja  u kojemu će priliku dati i onima koji se najviše ističu na  treningu, a ne samo igračima  koji su po svojoj kvaliteti najbolji. Ovu godinu, uz Radoševića koji se zbog ozljede  leđa oprostio od nastupa na  parketu, neće u sastavu biti ni  Damira Paleke, koji je iz Zagreba dolazio na utakmice. Na  raspolaganju za prvi sastav  Masnić s ubačenim kadetima  ima petnaestak igrača gdje  kaže da nitko neće znati tko će  kada igrati te će nastup i minutaža mlađih ovisiti o zalaganju i radu na treninzima.  Masnić oprezno ulazi u sezonu, što se vidi i po izjavama.
– Teško je govoriti o plasmanu, jako mlada smo  momčad i svaka pobjeda bit će  nam zlata vrijedna – trudit  ćemo se da ih bude što više,  barem domaćih.
Ni Belić ni Masnić niti ne  pomišljaju na ispadanje, a moglo bi se dogoditi da ispadanja  i ne bude budući da postoje  najave kako bi Dubrovnik  2001. mogao odustati, što će se  znati za nekoliko dana. Zadar  u prvome kolu dočekuje nimalo ugodnu momčad Splita,  gdje im je prošle godine otišao  stabilizator rotora pa je letjelica od tada počela primjetno  krivudati. Masnić očekuje napetu utakmicu i priželjkuje  pobjedu svjestan da “bi bilo  lijepo za atmosferu i samopouzdanje mladih igrača” tu  utakmicu ne izgubiti te će za  pobjedu “igrači trebati dati 120  posto, ali neće biti tragedija  ako i izgubimo”.
Prošlu sezonu do pada je  došlo upravo na utakmici protiv Splita, kada je Marin Masnić morao biti odsutan zbog  obveza na Višoj trenerskoj  školi u Zagrebu. Ove godine  Masnić će nastaviti studij u  Zadru te će stalno biti s  momčadi. Premda trenerov  oprez pokazuje to što se i sam  registrirao kao igrač, zadarski  odbojkaški zrakomlat s novim  rotorom ulazi u borbeno djelovanje potpuno opremljen i  spreman na sve zadaće. Za  očekivati je da će se “vrtoleti”  vrtjeti samo u rotacijama i  zamjenama, što je i normalno a  ne, kao u prošloj sezoni, u  kvalitetama izvedbe.


 PRINOVE


– Nema prinova, sve su u sastavu naši igrači. Prigodu će dobiti Zvonimir Barić i Matko Kulaš kao srednjaci, iako će oni najteže doći do postave jer su tu Josip Viduka i Ivan Hrabrov glavni igrači. Ali dat ću im priliku kada god budem mogao. Filip Hrabrov i Donat Mandić dobit će šansu na poziciji korektora, kao i Domagoj Lisica na poziciji primača-pucača. Prigodu će ovisno o zalaganju na treningu imati i Luka Bakale, dizač, koji treba još puno rada – talentiran je, ali još je fizički slab za ovu ligu. Problem nam je iskrsnuo s liberom Josipom Števanjom koji je kao kadet borbeno i dosta kvalitetno igrao pripremnu utakmicu protiv Kaštela. Razbolio se i bit će najmanje dva mjeseca izvan terena. No, na liberu imamo u timu nekoliko opcija. U početnoj postavi će biti vjerojatno i Dražen Čubrilo na dijagonali, koju je prošlu sezonu igrao samo nekoliko utakmica u prvomu dijelu – kaže Marin Masnić.




 MLADI KADETI DVAPUT DRUGI


Neuspješnu lanjsku sezonu na kraju je bitno popravilo drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u konkurenciji mlađih kadeta, drugu godinu zaredom. Vidjelo se stoga da prošlogodišnji rezultat Zadrana nije slučaj već se radi o dobrom radu trenera Marina Masnića i generacijama mladića koji izgleda imaju izniman potencijal, što je i nedavno potvrđeno zvanjem Donata Mandića i Zvonimira Barića u kadetsku reprezentaciju, na čijemu širem popisu izbornik Hrvoje Borovina prati još dvojica Zadrana – Luku Bakalu i Matka Kulaša.