Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jusup: Nismo bez šansi

07.10.2010. 22:00
Jusup: Nismo bez šansi


Treneru Zadra ispunila se barem jedna želja uoči početka sezone. Proteklih četiri-pet dana mogao se s kompletnom momčadi u miru pripremati za prvu utakmicu sezone. A baš je mir, ono što je Zadranima nedostajalo kroz cijelo pripremno razdoblje. No, to je već stvar prošlosti. Sadašnjost se zove Cedevita, o kojoj će Jusup izdvojiti sljedeće.
– U stanju su brzo prenositi loptu iz svoga u protivničko polje i iz te tranzicije mogu doći do zakucavanja ili šuteva. Igru uglavnom baziraju na pick and rollu. Odatle kreće većina njihovih akcija, a Draper i Baždarić su u stanju to odigrati na najvišoj razini. Dobro su posloženi. Imaju dva američka centra, Edwardsa, koji se više gura leđima i Pattwaya, koji je tip igrača sličan Plaistedu, te još dosta iskusnih hrvatskih igrača. Igrači koji ulaze s klupe su dobri šuteri za tri, a ulaskom Krstića mogu biti agresivniji na lopti.
Zadarski strateg gledao je prvu utakmicu kvalifikacija za Eurokup, u kojoj je Cedevita kod kuće razbila moskovski Dinamo sa 36 razlike. Nakon te utakmice, dosta se često moglo čuti pitanje: Je li Cedevita doista toliko jaka, ili je Dinamo tako slab?
– Mislim da je Cedevita bila dobra i nije padala cijelu utakmicu. Dinamo je ušao možda malo pospano, ali da su toliko loši, ne bi ih dobili u uzvratu u Moskvi. Bio je to takav dan, možda ne realan odnos snaga između te dvije momčadi.
Ipak, Jusup će podvući.
– Mi moramo gledati sebe i pokušati napraviti utakmicu onakvom, kakva nama odgovara. Bez obzira na sve poteškoće, idemo se boriti. Uvijek postoji šansa, o tome uopće nema govora.
Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu.
– Ovaj tjedan smo se osvježili i smanjili intenzitet treninga, tako da dobijemo jednu razinu sportske forme, s obzirom da nas očekuje pet utakmica u relativno kratko vrijeme. Htjeli smo se ovaj tjedan u miru konsolidirati i pripremiti za ono što nas očekuje i mislim da smo to odradili u redu.
Ždrijeb Eurochallenge kupa Zadru je donio dva ciparska, te jedan turski klub, koji su za sada poprilična nepoznanica. Jedino je poznato da će se Zadrani poprilično naputovati. Primjerice, Zagreb će na put do Slovenije (Krka), Češke (Prostejov) i Njemačke (Telekom Bonn).
– Ne gledam previše daleko. Prije svega, želim napraviti sve da se mi dignemo. Ako budemo pravi, onda nam ni dug put neće smetati. Ne opterećujem se još s time. Prvo Cedevita pa Olimpija, a dalje previše ne gledam. Tako se preživljava. Netko, tko ima malo veće mogućnosti, može gledati unaprijed – zaključio je trener Zadra.