Dario Jurin i dalje će voditi Županijsku komoru prema vrhu

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Razgovaralo se o problemima za zadarsko gospodarstvo i kako ih riješiti

Dario Jurin po sedmi je put izabran za predsjednika HKG županijske komore Zadar i njenog Gospodarskog vijeća. Time je postao najdugovječniji predsjednik od komorinog osnutka, 9. srpnja 1806. godine. Na mandat od četiri godine, jednoglasno ga je izabralo novo Gospodarsko vijeće Zadarske županije koje broji 28 članova.

- Kad su me na nedavnom sastanku primorskih direktora županijskih gospodarskih komora upitali zašto gospodarsko vijeće od čak 28 članova, što je najveće gospodarsko vijeće u Hrvatskoj, ja sam im rekao da sam škrti bodul koji je sagradio dvoranu koja može primiti samo 30 članova GV-a. Naime, na proširenom gospodarskom vijeću nas ima najmanje 60 članova, pa i ne bi bilo čudno da smo osnovali vijeće s 30 članova jer nam statut samo propisuje da možemo imati najmanje sedam članova GV-a, rekao je u šali Dario Jurin.

Nešto ozbiljnijim tonom, Jurin je istaknuo kako je Županijska komora institucija koja se može pohvaliti da je njeno gospodarstvo u vrhu Hrvatske. Zbog znanja i vještina članova GV-a, uskoro bi trebala zasjesti i na sam vrh.

- Jedina smo od svih županija u Hrvatskoj čije gospodarstvo bilježi veći broj zaposlenih nego predkrizne 2008. Imamo 840 zaposlenih više nego te godine. Istina, velika je zasluga na turizmu, ali nije jedina. U tom vremenu, pokazali smo kroz niz akcija da smo i društveno odgovorni, rekao je Jurin.

Koliko je HGK efikasna pokazao je, kaže Jurin, i nedavni događaj kad je Vlada odlučila da nema prometa sa Srbijom.

- Već u osam sati pozvano je 15-ak gospodarskih subjekata koji posluju sa Srbijom koji su u roku od jednog sata dostavili Komori sve podatke, a koji su kasnije bili vrlo važni za promjenu Vladine odluke i deblokadu granica, naglasio je Jurin.

Iako nisu bili odlučujući, bili su mali, ali bitan kotačić u promjeni Vladine odluke, pohvalio se Jurin.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno