Bronca Žmancu Ivici Viduliću u bacanju koplja

Slika korisnika valentinam
Svjetsko prvenstvo osoba s Down sindromom
Autor: 
Ovo je veliki uspjeh za svu djecu s Down sindromom u Hrvatskoj - kaže Martina Šango, trenerica
Zadrani u Portugalu, Ivica u sredini

Ivica Vidulić iz Žmana osvojio je treće mjesto u bacanju koplja na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s Down sindromom koja se održava na Madeiri (Portugal). Vidulić je do brončane medalje došao nakon što je koplje bacio 20.76 m, deset centimetara duže od četvrtoplasiranog Portugalca Bruna Leitaoa. Zlatni je bio Finac Veeti Mustalahti (27,90 m) dok je drugo mjesto osvojio Leonard Bailey (Južnoafrička Republika) sa 24,09 m. U istoj disciplini Kristofor Rašin završio je na devetom mjestu.

Filip Kulonja iz Dobropoljane plasirao se u finale utrke na 100 m među 24 natjecatelja. U finalu je završio šesti (14,46). Zlatni je bio Hector Arce Garcia (13,80). Finalnu utrku na 200 m Kulonja je zbog diskvalifikacije završio posljednji (osmi). Kulonja je nastupio i u triatlonu (100 m, skok u dalj, bacanje kugle) gdje je bio osmi (1733 boda). U istoj disciplini Vidulić je završio 12. (1373 boda), a Rašin 14. (822). Zlato u triatlonu pripalo je Francuzu Nicolasu Virapinu (2273).

- Oni su moj ponos, moja radost. Ovo je veliki uspjeh za ove dečke, za njihove roditelje, za nas trenere, ali i za svu djecu s Down sindromom u Hrvatskoj - napisala je trenerica Martina Šango na facebook profilu.

U konkurenciji 16 država Hrvatska je s jednim brončanim odličjem završila na 13. mjestu. Najuspješnija nacija po medaljama je Italija čiji su članovi osvojili deset zlatnih, sedam srebrnih i tri brončane medalje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.7 (3 glasova)