Članovi ZadArta predstavili svoje radove u Galeriji grada Bihaća

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Kratki prikaz suvremenih likovnih zbivanja u Zadru
Zadrani su gostovali na poziv direktora Gradske galerije u Bihaću Adnana Dupanovića i Mehe Čauševića, profesora na Pedagoškoj akademiji u Bihaću. Čaušević je inače dugogodišnji član Zadarta a u planu da se on i Dupanović sljedeće godine predstave zadarskoj publici u Kovačkoj br. 3
Željko KARAVIDA
Nilo Karuc, Zoran Džapo i Željko Karavida na otvorenju izložbe

Članovi umjetničke udruge Zadart prošlog su tjedna predstavili svoje radove u Galeriji grada Bihaća. Radove su izložili Aleksandar Bonačić,Zoran Džapo, Nilo Karuc i Željko Karavida. Zadrani su  izložili čak 40 svojih radova. Aleksandar Bonačić se bihaćkoj publici  predstavio svojim intimističkim fotografijama Zadra. Zoran Džapo pak  svojim recentnima, velikim platnima u svojoj modernoj maniri dok je  Željko Karavida izložio portrete poznatih ljudi iz svijeta sporta, književnosti, glazbe. Jedan od najboljih zadarskih grafičara Nilo Karuc predstavio se svojom serijom virtuoznih grafika.

Zadrani su gostovali na poziv direktora Gradske galerije u Bihaću Adnana Dupanovića i Mehe Čauševića, profesora na Pedagoškoj akademiji u Bihaću. Čaušević je inače dugogodišnji član Zadarta a u planu da se  on i Dupanović sljedeće godine predstave zadarskoj publici u Kovačkoj  br. 3.

Ova izložba daje kratki prikaz i presjek suvremenih likovnih zbivanja  u gradu Zadru, s kojim mi u posljednje vrijeme intenzivno surađujemo  u oblasti kulture – rekao je Dupanović.

Direktor Galerije Zadart Zoran Džapo istakao je kako je u Bihać donio svoje nekonkretne – nepovezane priče, na kojima radi u zadnjih  petnaestak godina.

- Radi se o nekoliko radova iz svake faze. Neke od ovih slika već su  bile u Italiji, a jedna od njih je predstavljala hrvatsko slikarstvo u rumunjskom Temišvaru. Nadam se da će poklonici umjetnosti u gradu na  Uni posjećivati i uživati u onom što smo izložili – dodao je Džapo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)