Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Momčad sa Stanova protiv Hajduka II ostvarila i treću uzastopnu domaću pobjedu

08.10.2018. 11:44
Momčad sa Stanova protiv Hajduka II ostvarila i treću uzastopnu domaću pobjedu


Pozitivan niz nogometaša Zadra nije zaustavljen niti u 7. kolu Druge HNL. Dapače, Zadar je i treću domaću utakmicu riješio u svoju korist. Jedanaest osvojenih bodova od mogućih petnaest učinak je kojeg se ne bi posramile ni kvalitetnije momčadi od one koju trenutačno ima Zadar. I onda je kao logična posljedica dolazi uzlet na drugoligaškoj ljestvici na kojoj Zadar trenutačno zauzima visoko 6. mjesto. Nije teško "film" vratiti na sam početak sezone kada je nakon dva kola rubrika bodovi zjapila prazna. Složit će te se da ova trenutačna situacija djeluje kao nešto što smo teško mogli i zamisliti. I zato momčad Zadra zajedno s trenerom i stručnim stožerom te upravom kluba zaslužuje sve čestitke. Uz vrlo važnu napomenu da sene umisle jer tu nikako ne smiju stati.


Sreća prati hrabre
Zadar je u 7. kolu na svom travnjaku pobijedio Hajduk II rezultatom 1:0. Bila je to utakmica u kojoj su splitski "bili" u svim segmentim igre nadigrali momčad sa Stanova. Netko je nakon konferencije za novinare kazao da je 'Zadar pobijedio nezasluženo9. Ne bi se složili s time jer momčadi sa Stanova u nedjelju nitko nije poklonio ništa. Jedanaesterac je bio čist kao suza, Vušković je rukom za dres povukao Torbarinu koji je pao u kaznenom prostoru gostiju. Možemo mi koliko god hoćeš pričati o intezitetu tog povlačenja, ali ono se jednostavno dogodilo. Tko je kriv "hajdukovcima" što nisu realizirali jednu ili dvije od desetak fantastičnih prigoda koje su stvorili u ovom dvoboju. Zadar je na golu imao pravu hobotnicu Josipa Bendera koji je skinuo najmanje četiri prigode, a koje su bile više od zicera. I još toliko onih koje možemo okarakterizirati odličnim šansama gostiju iz grada podno Marjana. Definitivno je Bender bio Zadrov junak broj jedan. Nije bio jedini, sve pohvale zaslužuje Domagoj Torbarina za odličnu varku kojom se oslobodio svog čuvara i izborio najstrožu kaznu. A nju je trebalo i realizirati za što se pobrinuo, a tko drugo nego maestro Dragan Župan. Kao i uvijek, momčad izbacuje pojedince, a u subotu cijela momčad zaslužuje pohvale. Možda više za iskazani karater, nego za ono što su tijekom 90 minuta pokazali na travnjaku. Jer, treba pobijediti kada te ne ide, kada se nisi nametnuo u posjedu i kada si na određeni način i nadigran. Ova momčad Zadra definitivno sazrijeva i nadajmo se da na tom putu neće stati. Jer, prostora za napredak ima još puno. Najgore bi bilo da se sada umisle i pomisle da je sve idealno. Jer nije, ali može biti. Ili barem mogu težiti k tome. Bilo je propuha u obrani i ne izlaženja u blok. Bilo je i dalekog stajanja od igrača, razvlačenja momčadi poput harmonike i uvlačenja u svoj šesnaesterac…. Ali, nećemo o tome, pohvale su dnas ipak na prvom mjestu.


Cilj opravdava sredstvo
Trener Krešimir Sunara bio je zadovoljan nakon utakmice svjestan da je njegova momčad protiv Hajduka II odradila odličan posao. Unatoč prosječnoj partiji.
– Čestitao bih svojim igračima na pobjedi i pozitivnom nizu koji traje. U zadnjih šest utakmica ostvarili smo četiri pobjede i dva remija. Podatak je to koji govori da idemo uzlaznom putanjom – kazivao je zadovoljni Zadrov strateg ne zaboravljajući čestitati gostima na prikazanoj igri.
– Čestitao bih Hajduku na igri koju su demonstrirali protiv nas. I prije sam kazivao da igraju najljepši nogomet u Drugoj HNL.  Oni su se i Varaždinu koji ima niz internacionalaca u svom sastavu nametnuli u posjedu lopte. Stvorili su niz prilika, ali ih nisu nisu iskoristili. Mi smo stvorili tri prilike i četvrta je izboreni jedanaesterac koji smo realizirali. Najstrožu kaznu neću komentirati dok ne pogledam snimku. Imamo svoj put i cilj, a taj je da skupljamo bodove. Moja momčad je i ovoga puta pokazala karakter u jednoj teškoj utakmici. Pokušali smo se nametnuti, ali nismo uspjeli uz dominaciju koju je imao Hajduk. Najvažnije je da smo pobijedili, pišu se bodovi.
Na upit je li trenerova taktika bila da se malo povuku i onda prijete iz kontri i polukontri, Sunara je kazao:
– Znali smo koliko je Hajduk II jak u posjedu lopte i to nas nije iznenadilo. I sastav sam složio na taj način da je primarno bilo obraniti gol, a onda prijetiti suparničkom. Cilj je bio čekati ih, a onda kroz brzu tranziciju doći do njihovog gola. U dobrom dijelu nismo uspjeli uspjeli u tome.  Isto tako u nekim periodima smo i uspjeli. Kao što sam već kazao pokušali smo se nametnuti u sredini, ali suparnik nam to jednostavno nije dozvolio. Nismo baš planirali u drugom poluvremenu povući se na na 30 metara od naših vrata. Međutim, utakmica je bila takva. Na kraju krajeva tko će kroz neko vrijeme pitati kakva je bila igra. Znamo na kojim stvarima još moramo poraditi i smatram da ćemo iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu biti bolji. A za ovu mogu kazati da cilj opravdava sredstvo. Okrećemo se sljedećoj utakmici, na Stanove nam stiže Kustošija. A u međuvremenu ćemo uživati u srijedu protiv prve momčadi Hajduke koja nam stiže u goste – kazao je na kraju konferencije za novinare Krešimir Sunara.




Druga HNL
7. kolo: Zadar – Hajduk II 1:0, Sesvete – Solin 3:0, Lučko – Hrvatski dragovoljac 0:0, Dugopolje – Međimurje 4:0, Kustošija – Osijek II 0:1. Danas: BSK – Šibenik 2:1, Varaždin – Dinamo II 1:4.


 1. Varaždin  


7



0   


2


12:10 


15


 2. Dinamo II 



4




12:8  


12


3. Šibenik 


7





12:9  


12


4. Osijek II 


7


3


3


1  


9:6 


12


5. Međimurje 


7





11:10


11


 6. Zadar  





2


11:11 


11


 7. Kustošija 





3  


9:8 


10


  8. Lučko 


7





5:5 


9


 9. Hr. drag. 


7  


2   



2  


9:10


9


  10.Hajduk II


7  


2  



4    


7:10 


7


 11.Solin 




1



7:11 


7


 12.Sesvete





3  


11:9 


8


13.BSK 


7  





8:11 


7


14.Dugopolje 


7  


2  



5  


 9:12 


6


8. kolo: Zadar – Kustošija (13. listopada, 15 sati), Solin – Dinamo II, Osijek II – Varaždin, Međimurje – Hajduk II, Hrvatski dragovoljac – Dugopolje, Šibenik – Lučko, Sesvete – BSK.