Sukošanci pjesmom i plesom obilježili 15. godina Matice umirovljenika

Slika korisnika valentinam
ZLATNA DOB
Ovom lijepom događanju u režiji sukošanskih umirovljenika nazočio je i Ante Martinac, općinski načelnik, koji je tom gestom, ustvari, dao priznanje svojim vrlo aktivnim umirovljenicima, a oni su ga toplo pozdravili
Velimir BRKIĆ
Pjevalo se iz duše, iz sveg grla

Tradicionalna proslava Dana umirovljenika i Dan neovisnosti bila je prigoda i za proslavu značajnog jubileja, 15. obljetnice Matice umirovljenika Općine Sukošan. I to ne bilo gdje već u Domu mladeži  i u velikom šatoru uz zgradu na Trgu mladeži.

Ovom lijepom događanju u režiji sukošanskih umirovljenika nazočio  je i Ante Martinac, općinski načelnik, koji je tom gestom, ustvari, dao  priznanje svojim vrlo aktivnim umirovljenicima, a oni su ga toplo pozdravili.

Svi im izlaze u susret

- Matica umirovljenika samostalno djeluje već 15 godina i broji oko  190 članova, istaknuo je ponosno Željko Smolić, predsjednik udruge, koji je nazočnima poželio ugodan boravak i dobru zabavu te im čestitao  Dan neovisnosti i blagdan Gospe od Ružarija – Luzaricu i Sv. Šimu.

Jedinstvena, veličanstvena, besplatna proslava uz bogat stol, kulturno-umjetnički program i živu glazbu za oko 190 sukošanskih i debeljačkih umirovljenika i njihovih gostiju.

Među njima i Milivoj Dujela i Duško Vuković, predsjednik i tajnik Matice umirovljenika Zadarske Županije, kao i predstavnici Matice umirovljenika iz Bibinja, Stankovaca i Obrovca te Stanova, Jazina, Bilog briga,  Brodarice, Poluotoka.

- Imamo dobre i plemenite, vrijedne i radišne ljude koji su uvijek tu  kada se radi. A kad pripremamo umirovljeničke proslave poput ove, te  doček Nove godine, Valentinovo i Dan državnosti uvijek se rado odazovu  pjevači, svirači, pjesnici, folkloraši, Općina, Komunalno društvo Zlatna  luka, Turistička zajednica, Hotel Joso i drugi, naglašava Smolić.

Izleti i zabave

Udruga je svojim uspješnim radom i raznovrsnim manifestacijama,  namijenjenim zlatnoj generaciji, ali isto tako i ostalim općinskim žiteljima, ispred brojnih udruga Zadarske županije i šire.

- Starije generacije su puno skromnije, neopterećeni smo, volimo se  zabavljati i družiti. Naši članovi jedva čekaju zabave i izlete, obišli smo  gotovo cijelu Hrvatsku, a bili smo i u Italiji, BiH, Crnoj Gori. Posljednji  izlet je bio protekli vikend u Varaždin, ističe Željko Smolić.

Izvanredan program, pored dua Amigosi iz Sukošana, koji je bio zadužen za štimung, pjesmu i ples, u kulturno-umjetničkom programu su  nastupili vjerni čuvari narodne tradicije iz KUD-a Vinac iz Stankovca  predsjednika Momira Morića. Predstavili su svatovske običaje svoga kraja, kola i pjesme.

Bili su tu tradicionalno i gosti iz Bibinja, pjesnici Ante Sikirić Krivin i  Marin Fuzul, koji su na domaćem govoru, kroz pjesme, kazivali o svakodnevnim životnim temama.

Ocjena: 
Prosječno: 4.3 (3 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Super! cestitam! to je dobro sto se hocu druziti a ne samo sidjeti kuce i misliti...