Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HT PREMIJER LIGA Kraljević: Moramo posložiti glave do iduće utakmice

08.10.2019. 12:15
HT PREMIJER LIGA Kraljević: Moramo posložiti glave do iduće utakmice


Nije dobro krenula sezona za košarkaše Sonik-Puntamike. U prvom kolu HT Premijer lige igrači trenera Šime Kraljevića su poraženi kod Alkara u Sinju, da bi u drugom kolu u svojim Jazinama izgubili i od Šibenke.
– Odigrali smo bolje nego u Sinju – rekao je Dino Palčić, organizator igre Sonik-Puntamike nakon poraza od šibenskog sastava, dodavši:
– Poraz je možda i previsok.
U konačnici je dvoboj završio rezultatom 76:58, naravno u korist narančastih, a Puntamičani su u prvom domaćem dvoboju pokazali premalo. Držali su se u prvih pet minuta, nakon čega kreću prvi problemi, prije svega napadački. Napad je doduše dobro funkcionirao u Sinju, gdje je obrana »izgubila utakmicu«.


Napad
Ovaj puta je obrana nešto i branila, ali napad nije radio svoj dio. Već do poluvremena »narančasti« su imali 20 razlike, a u trećoj dionici košarkaši Sonika su nešto i pokazali. Čvrstoća, bacanje u reklame, angažiranost u oba smjera, dizanje publike. I stigli su »zeleni« do -5, prije svega na krilima Tea Petanija, a nakon toga imali nekoliko prilika za potpuni priključak. No, tih 6-7 minuta u trećoj dionici, uz spomenuzih pet minuta na početku bilo je premalo. Zadarski »štih« šibenskog sastava, Jakov Vladović i Vladimir Dašić vrlo brzo su preuzeli kontrolu nad utakmicom, a nakon te kratke dionice dobre igre, Sonik je ponovno upao u napadačke probleme. Zabiti se nije moglo nikako, a to je Vladović iskusno sve kaznio. U konačnici 58 koševa najbolje govori o tome u kakvim su problemima bili igrači Sonik-Puntamika. Čim su košarkaši iz Šibenika digli intenzitet obrane, Puntamičani su teško dolazili do otvorenih šuteva, a ono što su i izradili, su u konačnici promašivali.
– Treća četvrtina nam može biti putokaz, ali presing koji smo u ovom dvoboju odigrali deset minuta moramo produljiti na mnogo više. Tek kada 30 minuta budemo tako igrali, onda se možemo nečemu nadati i tek onda će svakome biti teško u našim Jazinama.


Glava
Na tragu Palčićeve izjave je i trener Šime Kraljević, koji je rekao da mu je žao što barem ovako njegovi igrači nisu igrali u Sinju.
– Realno, da smo ovako igrali u prvoj utakmici, mi bi nju dobili. Ali protiv Šibenke, ovo je premalo.
Jednostavno, kaže strateg Puntamičana, za pobjedu protiv kvalitetne momčadi poput Šibenke, treba imati veći broj raspoloženih igrača.
– Ne može se igrati protiv Šibenke na način da tri igrača imaju energiju, a dva nemaju. Postoji blokada u glavama nekih igrača, jer na treninzima mnogo više davaju. A do idućeg dvoboja, mi to moramo riješiti.
A idući dvoboj je gostovanje kod Hermes Analitice, momčadi koju se može dobiti.
– Ali moramo posložiti glave do te utakmice – dodaje Kraljević.
 
 




Dašić: Diktirali smo ritam


Zadovoljni su bili igrači i stručni stožer Šibenke, nakon što su ostvarili drugu pobjedu u dva kola.
– Odigrali smo pravu mušku utakmicu jer drugačije se ne može igrati protiv Sonik Puntamike. Znali smo da će ih poraz iz prvog kola dodatno motivirati te smo ušli krajnje oprezni. Ispoštovali smo sve dogovoreno. Malo smo počeli »ludovati« kroz treću četvrtinu, dali protivniku par otvorenih šuteva. Međutim, opet smo sve vratili na početak čim smo na teren postavili ideje koje smo dogovorili – rekao je Miro Jurić, trener Šibenke, a prenosi »hks-cbf.hr«.
– Zaslužena pobjeda, opravdali smo ulogu favorita. Diktirali smo ritam igre od samog početka iako je bilo nekih padova. Dopustili smo protivniku da se približe, ali imali smo dovoljno iskustva mirno privesti utakmicu kraju – istaknuo je Vladimir Dašić, igrač Šibenke i bivši igrač Zadra.