Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Stanko Mršić: “Čestitam svojim igračima na borbenosti i pobjedi”

08.10.2019. 12:28
Stanko Mršić: “Čestitam svojim igračima na borbenosti i pobjedi”


Momčad biogradskog Primorca u potpunosti se iskupila za prošlotjedni domaći poraz od Uranije. U 7. kolu Treće HNL jug na gostovanju kod Vodica slavili su uvjerljivo rezultatom 2:4. Iako su Vodičani poveli zgoditkom Jeffersona u 7. minuti, do poluvremena su Biograjci golovima Vedrana Smokrovića i Stefana Lazarevskog preokrenuli rezultat u svoju korist. S dva pogotka u nastavku koje su zabili Roko Jurić i Luka Vodopija, Primorac je stigao do zaslužena tri boda. Toni Rendić je svojim pogotkom tek uspio ublažiti poraz domaćina. Ova utakmica bila je premijerna za novog trenera Primorca (B), ali starog trenerskog lisca, Stanka Mršića. Iako je s momčadi iz kraljevskog grada odradio tek dva treninga uoči gostovanja u Vodicama, rezultati su bili odlični. A zadovoljstvo nije mogao sakriti ni on sam kada smo ga jučer kontaktirali da bi s nama podijelio dojmove s tog dvoboja.
– Naravno da sam zadovoljan, kako igrom svoje momčadi, tako i gostujućom pobjedom – kazivao je jučer Mršić.
 


Kvalitetna utakmica


– Bila je to vrlo kvalitetna utakmica s obje strane, pogotovo kada znamo da je riječ o Trećoj ligi. Uostalom, palo je čak šest pogodaka, a bilo je još najmanje toliko prigoda, kako s jedne tako i s druge strane. Igrali smo dobro i unatoč nekim pogreškama smatram da bi sve drugo osim našeg slavlja u ovome dvoboju bilo iznenađenje. Bolje smo se snašli od domaćina i put Biograda odnijeli tri vrijedna boda.
Mršić je za novog trenera momčadi iz kraljevskog grada imenovan prošlog tjedna tako da nije bilo puno vremena za velike promjene.
– Odradio sam dva treninga s momčadi koja su u biti bila upoznavanje s igračima. Naravno, neke iskusnije poput Ješe, Colića i Lazarevskog te igrača koji su bili u Zadru poznajem od ranije. Imali smo lijep razgovor u kojem sam ih rekao da ću stati iza njih, da imaju moju punu podršku, ali isto tako da bi došli do rezultata i ja moram imati njihovu podršku. Nije bilo puno vremena za neke taktičke zamisli, više smo radili na psihološkom pristupu i to je očito urodilo plodom. Čestitam igračima na velikoj borbenosti i na pobjedi koju su ostvariliu Vodicama.
O samom tijeku utakmice Mršić je kazao:
– Prvu priliku na utakmici smo imali mi, ali je nismo iskoristili. Vodice su iskoristile jednu našu nesmotrenost i povele iz kontre. Preuzeli smo veći rizik u igri i s četiri, pet igrača počeli dolaziti u završnicu, u njihov šesnasterac. Vrlo brzo smo to iskoristi i do poluvremena preokrenuli rezultat. Imali smo i jedan poništen pogodak, navodno se radilo o zaleđu. U svakom slučaju pohvalit ću i suce koji su sudili vrlo realno i unatoč tome što sam ja često u "sukobu" s ljudima u crnom, ovoga puta ih moram pohvaliti.
 




Točka na "i"


U nastavku je Primorac zabio i treći pogodak, ali ipak nije sve bilo gotovo.
– Rano smo zabili taj treći pogodak i imali priliku utakmicu u potpunosti riješiti već tada. Međutim, nismo iskoristili jednu dobru priliku i Vodice su se vratile pogotkom u 58. minuti. Malo su nas stisnuli, imali čak i jednu veliku prigodu za poravnanje, ali je nisu iskoristili. Golom u samoj završnici stavili smo točku na "i" ovog dvoboja. Još jednom čestitam svojim igračima na tome.
Sljedećeg vikenda slijedi derbi na igralištu Kazimir i Silvestar kada tamo stiže vodeći Junak.
– Idemo se sada pripremati za Junak koji nam u subotu stiže u Biograd na Moru. Kažu da je riječ o najboljoj momčadi Lige, a na nama je da pronađemo način kako ih poraziti. Imamo nešto problema s ozlijeđenim i nedovoljno zaliječenim igračima. Pedišić se ozlijedio, a Prpić nije trenrao dva tjedna, ali je izdržao u Vodicama. Vidjet ćemo na treninzima kakvo je stanje i pokušati pronaći lijek za Sinjane – kazao je u jučerašnjem razgovoru Stanko Mršić.