Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Danas sunčano, ali uskoro opet kiša, olujno nevrijeme pa čak i snijeg!

08.10.2020. 08:19


U Hrvatskoj će u četvrtak prevladavati pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).
Ujutro u središnjim i gorskim predjelima lokalno će biti magle.
Vjetar na kopnu bit će većinom slab, samo u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverni i sjeverozapadni s mjestimičnim jakim udarima.
Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije puhat će umjerena i jaka bura te sjeverni vjetar, poslijepodne i sjeverozapadni.
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 17 i 22 Celzijeva stupnja, u gorju malo niža.
Stiže promjena
HRT javlja da će u petak i subotu biti toplije, ali na kopnu tek nakon svježeg jutra, tijekom kojega je slab mraz pri tlu moguć uglavnom u gorju. Ponegdje će biti i kratkotrajne magle, zatim umjerene naoblake. Prema kraju subote slijedi zamjetnije naoblačenje, uz mogućnost pljuskova uz granicu sa Slovenijom, a tijekom oblačnije, vjetrovitije i svježije nedjelje kiše će opet biti u većem dijelu unutrašnjosti. U najvišem gorju navečer čak raste vjerojatnost i za snijeg.
I na Jadranu u petak i subotu pretežno sunčano, najprije uz buru i tramontanu, zatim opet jačanje juga, koje će u nedjelju ponovno biti većinom jako, a na sjevernom dijelu zamijenit će ga još jača bura. Pritom će u nedjelju biti čestih pljuskova s grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnog nevremena. Temperatura zraka u blagom porastu, posebice jutarnja, uz iznimku danju svježije nedjelje na sjevernom Jadranu.