Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Cilj je zdrava sredina s kompletnim programom razvoja malih sportaša

08.10.2021. 12:52


Na sastanku Upravnog odbora Rukometnog kluba Pag dogovorene su osnovne smjernice rada kluba u narednim mjesecima. Trenutačno je Školu malog rukometa upisano 39 djece od 6 do 15 godina, dok je Školu odbojke Rukometnog kluba Pag upisalo 26 djece od 6 do 15 godina.
Rukometni klub Pag s Školom malog rukometa i odbojke počeo je 5. listopada u školskoj športskoj dvorani Pag, po sljedećem rasporedu: utorkom od 18:30 do 19:45 – Škola malog rukometa; utorkom od 19:45 do 21:00 – Škola odbojke; utorkom od 21:00 do 22:00 odbojka ili rukomet za stariji članove; četvrtkom od 18:30 do 19:45 – Škola odbojke; četvrtkom od 19:45 do 21:00 – Škola malog rukometa; četvrtkom od 21:00 do 22:00 – odbojka ili rukomet za stariji članove.
– Upisi u programe su zatvoreni te je postignut maksimalni broj djece s kojima se može raditi, a ujedno je i dopušten sukladno epidemiološkim mjerama. Moramo napomenuti da kompletan program nije rekreativnog karaktera, već profesionalnog s ciljem razvoja sporta i klubske igre na području otoka Paga, navode iz RK Pag ističući kako su u program uključeni profesionalni, licencirani treneri; za rukomet Nikolina Prtorić i za odbojku Toni Galić. Također uključeni su i razni predavači iz sportskih klubova koji će jednom mjesečno održavati predavanja za roditelje (kineziolozi, športska medicina, športski psiholozi, nutricionisti i sl.).
– Cilj nam je stvoriti zdravu sredinu s kompletnim programom razvoja djece u sportu, te omogućiti djeci, kao i roditeljima kvalitetnu edukaciju i kompletnu brigu oko razvoja djeteta i njegovog zdravlja. Svi treninzi su zatvorenog tipa, bez roditelja kako bi se mogla postići maksimalna koncentracija i pažnja polaznika, ali i zbog epidemioloških mjera, naglašavaju iz Kluba.
Na kraju, iz RK Pag zahvaljuju svim sponzorima; Gradu Pagu, TZ-u Grada Paga, Komunalnom društvu Pag d.o.o., Cratis d.o.o, projektu Novalja4Kids, Gtgrupi d.o.o, TJstudiju, TJsupportu, Papirnici Sabalić, Turističkoj agneciji Perla, Ziru d.o.o., Čistoći Pag d.o.o. i generalnom sponzoru DECATHLONU Hrvatska na pomoći oko organizacije ljetnih radionica i općenito na financijskoj pomoći u organizaciji i financiranju kluba. Osobito bi se zahvalili Maidi Arslanagić koja nas stručno savjetuje i prati kroz naš rad i kao član Uprave kluba pomaže u edukaciji trenera.