Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Usprkos izostanku zaraženih, rad na sudovima se odvijao neometano

08.10.2021. 09:47


Devet sutkinja i sudaca iz Zadra te dvoje sudaca iz Šibenika nakon studijskog putovanja u Vukovar održanog krajem rujna razvilo je simptome bolesti COVID-19 te do kraja tjedna moraju biti u izolaciji, izvijestili su u utorak mediji. Među sucima su bili i suci Županijskog suda.
– Prije polaska na put svi su suci imali negativne testove ili covid putovnice, a prilikom ulaska u Županijski sud u Vukovaru svim sucima je izmjerena temperatura i nitko on njih nije imao nikakve simptome zaraze do povratka u Zadar, izvijestila nas je o slučaju sutkinja Županijskog suda Sandra Radanović koja nadodaje kako je do zaraze došlo nekad tijekom putovanja.
– Tijekom putovanja je očito došlo do zaraze koronavirusom pa je tako zaraženo ukupno pet sudaca Županijskog suda u Zadru. Tko se prvi i gdje zarazio nemamo saznanja, rekla je Radanović. Ipak, iako je u isto vrijeme sa suda izostalo nekoliko sudaca, njihov izostanak nije stvorio probleme u obavljanju redovnih poslova.
– Što se tiče organizacije posla na Županijskom sudu, ističemo da su svi hitni predmeti koji su bili u zaduženju kod kolega sudaca koji su zaraženi, odmah po saznanju za simptome zaraze, preraspodijeljeni u rad drugim sucima, tako da se neometano odvija rad na Županijskom sudu u Zadru, a već sljedećeg tjedna očekujemo povratak zaraženih kolega, ističe Radanović. Na studijskom putovanju u Vukovar sudjelovalo je deset sudaca Općinskog suda u Zadru od koji je četvero zaraženo, odnosno određena im je mjera samoizolacije.
– Od deset sudaca koji su bili na studijskom putovanju, četvero trenutačno nije na poslu, ili zaraženi koronavirusom ili su im određene mjere samoizolacije, rekao nam je Davor Dubravica glasnogovornik Općinskog suda u Zadru te dodao kako se očekuje da će se svi trenutačno odsutni suci vratiti na posao sljedeći tjedan.
– Odsustvo četiriju sudaca na sudu na kojem radi 49 sudaca nije prouzročilo nikakve bitne teškoće u radu suda, rečeno nam je. Svi suci imaju slabije simptome zaraze, a povratak na posao svih zaraženih očekuje se sljedeći tjedan.