Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Didaktička oprema obradovala mališane i djelatnike

Autor: Velimir Brkić

07.11.2008. 23:00
Didaktička oprema obradovala mališane i djelatnike

Foto: Velimir BRKIĆ



Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u suradnji sa Zadarskom županijom doniralo je didaktičku opremu za šest dječjih vrtića u Zadarskoj županiji – Bibinje, Sukošan, Sali, Vrsi, Pridraga i Sali.
Na radost djece jučer su u navedene dječje vrtiće stigli paketi sa po čak 112 vrsta igračaka i igara u pojedinačnoj vrijednosti od 23.500 kuna, odnosno sveukupno 141.000 kuna. Didaktička oprema prilagođena je dječjim razvojnim potrebama za čitanje slikovnica, glazbene i likovne aktivnosti, istraživačke aktivnosti, za dramsko-obiteljske igre, igre kockama i manipulativne igre i slično.
U dječjem vrtiću Leptirići u Bibinjama osim ravnateljice Ružice Bonjolo, odgojiteljica i razdragane djece didaktičku opremu s neskrivenom radošću dočekali su županijski pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić, općinski načelnik Nino Šimunić te predsjednik bibinjskog OV-a Bruno Bugarija. A da je mališanima sve bilo zanimljivo potvrđuje činjenica da su ih tete morale podsjetiti na doručak, što inače dosad nije bio slučaj.
– Dijete uči o svijetu kroz igru i zato svi stručnjaci ističu veliku važnost kvalitete igračke koju nudimo djetetu. Igrom se razvija domišljatost, logičko zaključivanje, opažanje, komunikacija i oblikuju pojmovi o vezama koje postoje u stvarnom svijetu. Zahvaljujući igri djeca uče na zanimljiv način, izgrađuju pozitivne stavove prema svijetu oko sebe, te se socijaliziraju, rekla je ravnateljica Bonjolo nakon što je zahvalila ministru Primorcu, njegovom ministarstvu na didaktičkoj opremi te općinskom čelništvu na svekolikoj brizi za rad bibinjskog dječjeg vrtića.
– Hvala im svima, djeca su već sada presretna zbog darova koji će im pružiti nove spoznaje i zadovoljstva, uglas će tete iz vrtića.
A da bi se pedagoški standardi mogli provoditi prema novom državnom programu, jedinice lokalne samouprave trebat će izdvojiti više novca u svojim proračunima, i to za oko 10 posto.
– Shodno politici Općinskog poglavarstva i vijeća djeca i mladež zahtijevaju stalnu brigu i ulaganje. To je najbolje i najučinkovitije ulaganje u budućnost, naglasio je načelnik Šimunić.