Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kad narastem bit ću policajac

Autor:

07.11.2008. 23:00
Kad narastem bit ću policajac

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Mislim da će na ovaj način promijeniti sliku koju su do sada imali o policajcima. Već smo jednom bili u posjetu policiji, ali na drugom mjestu, a uvijek bi ih najviše zainteresirala oprema interventnog policajca, kazala je odgojiteljica Dječjeg vrtića “Maslačak”, napomenuvši kako će im ovaj posjet zasigurno dugo ostati u sjećanju


Kako se najmlađi Zadrani više ne bi plašili “ljudi u plavom” i kako bi se i sami uvjerili da oni nisu strašni, zadarska Policijska uprava je organizirala još jedan posjet mališana njihovim prostorijama.
Policijska vožnja
Ovog su puta ti mali gosti bili djeca Dječjeg vrtića “Maslačak”, a njihov jučerašnji posjet policajcima, itekako im je uljepšao dan te ih ostavio prepune svakojakih dojmova.
Kako pojašnjava Ante Fuzul, koordinator kontakt policije za Drugu policijsku postaju, riječ je o samo jednom u nizu projekata koji se provodi u cilju približavanja rada policije široj javnosti, a osobito djeci kojima je ta spoznaja i najvažnija.
– Druga policijska postaja ima ukupno dvanaest kontakt policajaca koji su i do sada organizirali posjete vrtićima i to tako da bi ugostili vrtić iz svog rajona. Tako je današnji posjet organizirao Šime Sakić, policajac zadužen za kontakt rajon Stanovi, pojasnio je Fuzul, napomenuvši kako su se jučerašnjoj vožnji u policijskom kombiju djeca najviše razveselila te da je ta, iako nepredviđena aktivnost, na njih ostavila najveći dojam.
Fuzul je također napomenuo kako su ove aktivnosti jako korisne te da će s njima zasigurno nastaviti i dalje.
Naime, zbog jučerašnje su kiše djeca ovog dječjeg vrtića bila spriječena pješice u pratnji svojih teta doći do Policijske uprave, pa su policajci sa svojim kombijem došli po njih. To ih je itekako razveselilo, a mnogi su naknadno i potvrdili da im je put od vrtića do policije bio najbolji dio dana.
Tako su ovi mališani jučer radoznalo promatrali prostor u kojem radi policajac, bili su u uredima i vidjeli što to policajci rade kada nisu na ulici i ne “hvataju lopove”, posjetili su i Operativno-komunikacijski centar, a tamošnje djelatnike nisu poštedjeli brojnih pitanja.
Plava kapa
Oni malo manje sramežljivi dobili su i priliku nositi “pravu” policijsku kapu, a to su najčešće bili dječaci koji kad narastu žele biti upravo policajci. Nakon Operativno-komunikacijskog centra, gdje su se neki imali priliku uvjeriti kako sa samo malo “igranja” na kompjutoru teta policajka brzo može otkriti koji auto njihov tata vozi, male radoznale glave su se uputile u garažu. Tamo je tek uslijedila prava uživancija, a Luka, Mislav i Ana imali su priliku popeti se i na motor.
– Ja sam sjedio na motoru i bilo mi je super. Jako mi se sviđa jer je velik i volio bih ga imati kad odrastem, kazao je ushićeno Luka, nakon što je na njegovu veliku žalost ipak morao sići s motora, spomenuvši kako su mu dobri i auti, a i kompjutori.
Nakon parkirališta imali su priliku posjetiti i teretanu u kojoj policajci vježbaju kad imaju slobodno vrijeme.
– Mislim da će im ovo jako dobro doći i da će na ovaj način promijeniti sliku koju su do sada imali o policajcima. Već smo jednom bili u posjetu policiji, ali na drugom mjestu, a uvijek bi ih najviše zainteresirala oprema interventnog policajca, kazala je odgojiteljica Dječjeg vrtića “Maslačak”, napomenuvši kako će im ovaj posjet zasigurno dugo ostati u sjećanju i biti tema njihovih razgovora i budućih svakodnevnih igara u vrtiću.