Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Obuka i licenciranje voditelja raftinga

Autor: Damir Maričić

07.11.2008. 23:00
Obuka i licenciranje voditelja raftinga


U objektu seoskog turizma “Mićanovi dvori” što djeluje u sustavu Riva Rafting centra u vlasništvu Đure Župana jučer je provedena obuka skipera i voditelja raftinga na kojoj je odziv iznenadio i same organizatore.
– Znate da od početka inzistiramo na apsolutnoj sigurnosti i legalnosti posla kojeg obavljamo, te smo u tom pogledu s Gospodarskom komorom pokrenuli incijativu prema državnim tijelima u smislu obuke i licenciranja, odnosno certificiranja rafting djeltnosti. Od našeg očekivanja pojave 20-ak zainteresiranih nemalo smo iznenađeni odzivom gotovo 70 skipera odnosno voditelja, kazao nam je Đuro Župan, koji je jedan od pokretača inicijative ali usmjerene ka svima u zemlji. Uostalom, na obuku i provjeru se i odazavao širok krug zainteresiranih iz cijele zemlje.
Obuka se provodi uz suradnju s Gorskom službom spašavanja, a nazočno joj je osam kvalificiranih i verificiranih predavača koji pokrivaju sve aspekte sigurosti u ovom “adrenalinskom” sportu kojeg vezujemo uz tzv. adventure turizam, odnosno pustolovni turizam.
Time se doprinosi kvaliteti, sigurnosti i pravnoj uređenosti posla po kojem je Hrvatska, a unutar nje i Zrmanja, sve prepoznatljivija u turizmu.