Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pobjeđujemo, a još imamo prostora za napredak

Autor: Matej Lordanić

07.11.2008. 23:00
Pobjeđujemo, a još imamo prostora za napredak

Foto: Zvonko KUCELIN



Košarkaši Zadra su nakon pobjede protiv Krke bili složni u jednome – utakmica je trebala biti prije prelomljena. Nikako Zadar nije uspijevao otići na nedostižnu prednost i prelomiti susret, iako je stalno bio desetak poena u plusu. Razigravač Malik Dixon smatra da je sve dobro završilo.
– Na kraju je sve završilo u redu. Ovo je po mom mišljenju najbolja napadačka utakmica nas kao momčadi. Trebamo poboljšati obranu, nastaviti igrati čvrsto i onda ćemo napredovati – kratak je bio Dixon.
Nešto je rječitiji bio njegov sunarodnjak Marlon Garnet, koji je sa 17 poena odigrao jednu od boljih utakmica u zadarskom dresu.
– Trebala nam je pobjeda iz ove utakmice. Trebamo igrati čvršće da bismo napredovali. Mora se priznati da smo protiv Krke bili mekani. Da je protiv nas umjesto Krke bila neka jača momčad, sigurno bismo igrali agresivnije. Bilo nam je važno da pobijedimo i ovim smo trijumfom još jedan korak bliže našem cilju – osvajanju titule. Uvijek trebamo ići na pobjedu, a trebamo se poboljšati u obrani i igrati agresivnije – realan je bio Garnett.
Bugarin Dejan Ivanov je za svega 11 minuta postigao sedam poena, a slaže se sa svojim američkim suigračima da je najveći problem bila obrana.
– Obranu smo odigrali loše, dok smo u napadu bili odlični. Upravo smo zbog odličnog napada pobijedili, ali ako želimo pobijeđivati i u Eurocupu, onda moramo bolje igrati u obrani. To je najbitnija stvar iz ove utakmice – rekao je Bugarin.
– Dolazi nam Zagreb i ja mislim da nam protiv njih neće biti lagano. Bit teže nego protiv Krke, ali mi moramo pobijediti. Trebat ćemo poboljšati obranu – naglasio je Ivanov.
Rok Stipčević je za 20 minuta postigao šest poena uz tri skoka i dvije asistencije. Kaže da je Zadar bio dobro pripremljen za utakmicu protiv Krke.
– Bili smo dobro pripremljeni za njih, jer smo znali da oni svoju igru baziraju na šutu za tri poena. Imaju tri vrhunska šutera, Marcelića, Shieldsa i Petrova. Taj dio smo koliko-toliko uspjeli iskontrolirati, ali iznenadio nas je Smiljan Pavič pod košem. Zadao nam je malo problema, ali na kraju smo mirno priveli utakmicu kraju i pobijedili s desetak poena razlike. Naša igra? Kaže se da velike momčadi pobjeđuju i kada igraju loše. Kada smo pobijedili Bosnu rekao sam da će biti još utakmica u kojima ćemo se tražiti, a uz to su nam nedostajala dva igrača (Rančić i Johnson op.a.). Trebat će nam još vremena da uđemo u pravi ritam, ali ne samo nama, nego i ostalim ekipama u ligi. Sada se okrećemo prvoj sljedećoj prepreci – Zagrebu – kazao je Rok.
Hrvoje Perić je odsustvo Damira Rančića i Jubyja Johnsona iskoristio za 13 poena i 9 skokova, gotovo double-double učinak.
– Pobijedili smo i to je najbitnije. Ne možemo biti zadovoljni, jer smo puno ranije mogli prelomiti utakmicu. Uvijek su nam se vraćali, to je prečesto da bi bilo slučajno. Svako imamo još rezerve po tom pitanju. Mučili smo se, iako smo stalno održavali desetak razlike. Nedostajali su nam Juby i Rančić koji su nam jako važni u rotaciji. Sada se okrećemo Zagrebu. Pobjeđujemo, a imamo još prostora za napredak – zaključio je Perić.
Davor Marcelić, Zadranin u dresu Krke, nije imao svoj dan. Postigao je svega pet poena, uz 2/10 šut iz igre.
– Zadar je zasluženo pobijedio. Mi smo imali svoje šanse, ali loše smo odigrali u obrani i napadu, pogotovo ja. Nije me šut išao danas. Da sam pogodio nešto, možda bi utakmica bila malo neizvjesnija. Zadar je igrao dobro i želim im puno sreće u nastavku natjecanja.
Kako se vi osjećate u 40. godini?
 – Odlično. Igram cijelu utakmicu, mogu trčati i bez problema pratim ritam obrana-napad. Nemam nikakvih problema – rekao je bivši igrač Zadra.