Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Skliska cesta uzela život na cesti kod Krneze

Autor: Minja Gugić

07.11.2008. 23:00
Skliska cesta uzela život na cesti kod Krneze

Foto: Filip BRALA



Kiša koja je lila od ranog jutra te neprilagođena brzina, najvjerojatnije su bile uzrokom teške prometne nesreće u kojoj je život izgubio 44-godišnji Dalibor Bahunek iz Bjelovara, ali čije je prebivalište bilo u Viru. Prometna nesreća dogodila se jučer oko 13.10 sati, samo nekoliko metara prije ulaza u mjesto Krneza na ražanačkom području.
U silovitom sudaru “jeepa cherokee” gospićkih registarskih oznaka i “renaulta sharana” bjelovarskih registracija, nesretni je Bjelovarčanin kao vozač “renaulta”na mjestu poginuo.
Prema onome što se moglo vidjeti i saznati na licu mjesta do nesreće je došlo kada je Dalibor Bahunek vozeći iz pravca Krneze prema Zadru u jednom trenutku zbog brzine neprilagođene vremenskim uvjetima, odnosno skliskom kolniku, izgubio kontrolu nad automobilom i prešao na suprotni kolnički trak, a u tom je trenutku iz suprotnog smjera najvjerojatnije povećom brzinom naletio Nenad Crnković iz Novalje koji je vozio “jeep” gospićkih registracija.
U silovitom srazu dvaju vozila, “jeep” je još dodatno odbacio “renault” na stijenu uz prometnicu, pa je Bahunekov automobil bio smsrkan do neprepoznatljivosti, a nesretnog su vozača iz automobila morali izvlačiti vatrogasci rezanjem lima. Crnković je u nesreći prošao bez ozljeda.
Očevid na mjestu nesreće jučer je trajao do kasnih poslijepodnevnih sati jer je policajcima posao znatno otežavalo oblačno i kišovito vrijeme. Osim zadarskih policajaca, ekipe hitne medicinske pomoći, na mjesto tragedije izašao je i dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru Ante Anić koji je rukovodio očevidom. Dionica ceste na kojoj se dogodila prometna nesreća cijelo je vrijeme za trajanja očevida, bila zatvorena za sav promet.
Automobil poginulog Bjelovarčanina nakon obavljenog očevida odvukla je vučna služba.