Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kalmeta: Naš program – bolji i ugodniji život u Zadru

07.11.2010. 23:00
Kalmeta: Naš program – bolji i ugodniji život u Zadru


Nakon što je čelništvo zadarskog HDZ-a u predizbornoj kampanji za izbore za vijeća mjesnih odbora, koji će se održati 14. studenog, već od proteklog petka obišlo mjesne odbore Plovanija, Bili Brig, Stanovi, Maslina, Brodarica, Puntamika, Jazine I, Voštarnicu, Višnjik, Ploče, Dračevac i Gaženicu te razgovarali s građanima o njihovim problema sutra će ih pozvati da izađu na izbore i glasuju za kandidacijsku listu HDZ i u prostorijama mjesnih odbora Jazine II (18 sati), Smiljevac (19 sati) i Ričine (20 sati).
– Naš program, program HDZ-a i ideje usmjereni su prema jednom i jedinom, dobro znanom  cilju – bolji, ugodniji i sretniji život u našem Zadru i pripadajućim naseljima, poručio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, ministar Božidar Kalmeta, dodajući kako su i ovaj put okupili tim kvalitetnih i sposobnih ljudi, dovoljno hrabrih i odlučnih u namjeri da realiziraju izvrsne ideje za dobrobit svih žitelja.
– SDP je dosad u Gradu Zadru izgubio sve izbore, izgubit će ih i u narednu nedjelju. Štoviše, izbori za mjesne odbore još jednom će pokazati snagu zadarskog HDZ-a, snagu, organiziranost i uspješnost obnašanja vlasti u kontinuitetu, izričit je Kalmeta.
Na izbore za 37 vijeća mjesnih odbora na području grada Zadra HDZ ukupno izlazi na izbore u 35 mjesnih odbora, svugdje osim za MO Mali Iž i MO Mali Iž – Porovac. Ukupno, HDZ samostalnu kandidacijsku listu ima u 29 mjesnih odbora, a u koaliciji s HSS-om u šest mjesnih odbora, i to na Bokanjcu, Istu, Ričini, Voštarnici, u MO Jazine II i MO Višnjik. HDZ nakon posljednjih izbora ima većinu u 30 od 36 mjesnih odbora u Zadru, u međuvremenu je i zadarska Plovanija vratila status nekadašnje mjesne zajednice u sadašnji 37 mjesni odbor.
– Građani imaju povjerenja u HDZ. Zahvaljujući biračima naša snaga u Gradu Zadru je prvenstveno u kontinuitetu, mnogo je poslova koje ćemo u kontinuitetu vlasti završiti na dobrobit svih građana. Stalno osluškujemo potrebe građana, HDZ nikad ne obećava ono što se ne može ostvariti, kazala je predsjednica Gradskog odbora HDZ-a, saborska zastupnica Ana Lovrin.
Mjesni odbori najčešće odlučuju o tome što će se i kako trošiti u našem susjedstvu i na koje projekte. Odlučuju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog uticanja na život i rad građana.
– Uvijek su nam bili važni izbori za mjesne odbore a ne samo ove godine. Odjednom se sad pojavljuju stranke kao što su SDP, HNS i njihova tzv. kukuriku koalicija koji nikad nisu toliko brinuli za mjesne odbor. Nisam uvjerena da je ta silna borba i energija koju eksponiraju usmjerena u korist građana, istaknula je Lovrin pozivajući pritom građane da u nedjelju izađu na izbore i glasaju za listu kvalitetnih i sposobnih ljudi, listu HDZ-a.