Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kapović: Računi su trebali biti poslani naručiteljima

07.11.2010. 23:00
Kapović: Računi su trebali biti poslani naručiteljima


Poštovani,
povodom teksta pod naslovom “Tvrtka Nisa dobila spor protiv Općine Vir” objavljenog u Zadarskom listu dana 08. studenoga 2010. godine, prinuđen sam, a u interesu točnog informiranja javnosti, reagirati na navedeni tekst. Nitko, pa ni ja osobno, ne osporava kako je tvrtka “Nisa” d.o.o. izvršila navedene radove, međutim, ostajem pri stavu kako Općina Vir nije naručila predmetne radove niti sam ja kako njen zastupnik potpisao sporne radne naloge. Radi točnog informiranja javnosti potrebno je navesti nekoliko činjenica vezanih uz ovaj spor.
Naime, radovi na demontaži klima uređaja izvršeni su u bivšim prostorijama “Vodovoda-Vir” d.o.o., halogeni reflektor nabavljen je za potrebe “Vir turizma” d.o.o., a radovi na nogometnom igralištu izvršeni su u ime NK “Vir” te je, shodno tome, račune trebalo dostaviti na navedene subjekte, a ne na Općinu Vir. Potrebno je također naglasiti kako u vrijeme izvođenja radova nogometno igralište čak i nije bilo u vlasništvu Općine Vir već u crkvenom posjedu. Razumna stvar je da se računi dostavljaju naručiocu radova, što bi u ovom slučaju značilo “Vodovodu-Vir” d.o.o., “Vir turizmu” d.o.o. i NK “Vir”.
Neosporno jest da su radovi izvršeni, kao i to da se na Općinskom vijeću u više navrata raspravljalo na koji bi se način mogao riješiti dug NK “Vir”, “Vir turizma” i “Vodovoda-Vir”, a s obzirom na to da se klub financira iz općinskog proračuna te da su “Vodovod-Vir” i “Vir turizam” u općinskom vlasništvu. Na inicijativu da se postigne dogovor o tome na koji bi se način platili navedeni računi nije bilo odgovora sa suprotne strane, odnosno sa strane direktora tvrtke “Nisa” d.o.o. Šime Buškulića, koji je ujedno i vijećnik u Općinskom vijeću.
S obzirom na navedeno i to ponajprije na činjenicu kako su računi dostavljeni Općini Vir koja i nije naručila radove, tijekom cijelog prvostupanjskog postupka Općina Vir se očitovala na način da je osporavala osnovanost tužbenog zahtjeva. Tijekom prvostupanjskog postupka kao i u žalbenom postupku pobijali smo podnescima sudu osnovanost tužbenih navoda.
Povodom ovakve sudske presude, za koju držim da je donesena bez čvrstih temelja i na osnovi iskaza osoba koje su po ovom pitanju pristrane, moram izvijestiti javnost kako će Općina Vir preko svojeg pravnog punomoćnika Odvjetničkog ureda “Korljan i partneri” poduzeti sve daljnje pravne korake koji stoje na raspolaganju kako bi osporilo ovakvu presudu.
Kristijan Kapović
načelnik Općine Vir