Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Najljepše hrvatske fotografije s motivima mora

07.11.2010. 23:00
Najljepše hrvatske fotografije s motivima mora


Mogu reći da sam obišao gotovo cijeli svijet i da sam imao čast biti prvi Hrvat koji je izlagao u velikoj Alexandrini, a ovu danas izložbu u Sv. Donatu stavio bih uz bok toj, kazao je Pervan


U sklopu manifestacije Zadar More sinoć je u crkvi Sv. Donata otvorena zajednička izložba fotografija Ive Pervana “Boje Mediterana” i Mladena Radolovića Mrlje “Zadar-Velebit-more”. Otvorenje je započelo uz glazbu zadarskog jazz kvarteta Ipanema, a okupljene su pozdravili i autori fotografija.
 Ivo Pervan, jedan od najcjenjenijih hrvatskih fotografa, autor poznatih fotografija kulturne baštine i dobitnik brojnih svjetskih nagrada za turističke plakate Hrvatske kazao je kako mu je osobita čast imati izložbu u Sv. Donatu.
– Mogu reći da sam obišao gotovo cijeli svijet i da sam imao čast biti prvi Hrvat koji je izlagao u velikoj Alexandrini, a ovu izložbu danas u Sv. Donatu, stavio bih uz bok toj, kazao je Pervan.
Mladen Radolović Mrlja, poznati zadarski fotograf i zaljubljenik u Velebit i Paklenicu, u šali je kazao kako ne zna treba li pjevati sada kad je na pozornici, a kako je rekao, nada se i da je ovo uvod većoj izložbi.
U ime Zadarske županije okupljene je pozdravio pročelnik Ivan Šimunić te je rekao kako mu je osobita čast biti na ovoj manifestaciji, a ovom prilikom istaknuo je i potrebu otvaranja pomorskog muzeja u Zadru, gradu bogate pomorske tradicije. Okupljene je pozdravila i Nada Beverin, savjetnica za turizam u Gradu Zadru, a izložbu je otvorio doajen hrvatske fotografije Joso Špralja.
– Pervana sam upoznao još u Splitu kada sam imao izložbu u klubu. Sjećam se izložbi tamo i drago mi je što je Pervan danas ovdje i ima izložbu u ovom monumentu te mu zahvaljujem na dolasku i lijepim fotografijama, kazao je Špralja proglašavajući izložbu otvorenom.
Zainteresirani će imati priliku pogledati neke od najljepših hrvatskih fotografija s motivima mora, baštine i planina još mjesec dana. Nakon izložbe manifestacija je nastavljena u Arheološkom muzeu gdje je prikazan dokumentarac “Brodovi ne pristaju” Milana Bukovca, a održana je i gastro prezentacija morskih delicija poznatog kuhara Renata Kraljeva.