Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Friščićevi kadrovi nadzirali Podravku za vrijeme Spicea

07.11.2011. 23:00
Friščićevi kadrovi nadzirali Podravku za vrijeme Spicea


Nekadašnja predstavnica HSS-a, a današnja predstavnica institucionalnih investitora u nadzornom odboru Podravke, Karmen Antolić, svjedočila je jučer na suđenju Damiru Polančecu i ostalim optuženicima u aferi Spice.
Radi se o prvoj ispitanoj svjedokinji na suđenju za malverzacije kojima je Podravka oštećena za više od 400 milijuna kuna. Prema sjećanju Karmen Antolić, na sjednicama Nadzornog odbora koprivničke prehrambene industrije nikad se nije razgovaralo o opasnosti od neprijateljskog preuzimanja. Nije se, tvrdi članica nadzornog odbora Podravke, razgovaralo ni o suradnji Podravke s SMS-om i kreditiranju splitske tvrtke, a niti o kupnji vlastitih dionica. Naknadno, kad joj je predočen dio zapisnika jedne od sjednica Nadzornog odbora, dozvolila je mogućnost da je nadzorno tijelo tvrtke razmatralo stjecanje vlastitih dionica, međutim, nije ni tad uspjela sjetiti toga.
Karmen Antolić nerado je otkrila da je u nadzorni odbor koprivničke tvrtke imenovana 2008. godine na prijedlog predsjednika HSS-a Josipa Friščića. Najprije je rekla da ju je imenovala Vlada i da Vladu treba pitati zašto ju je imenovala, ali na koncu je, odgovarajući na pitanja Polančecovog odvjetnika Ante Nobila, priznala da ju je upravo Friščić zamolio da predstavlja HSS.
– Točno je da me je Frišić o tome pitao, rekla je Karmen Antolić.
Za rad u Nadzornom odboru Podravke Karmen Antolić prima 8,5 tisuća kuna mjesečne naknade, a danas predstavlja institucionalne investitore, nakon što je ranije predstavljala seljačku struju.
Na pitanja šestorice optuženika i niz pitanja njihovih branitelja, Karmen Antolić nije uspjela odgovoriti, jer se nije mogla sjetiti. Među ostalim, nije se sjetila je li skupština dioničara 2008. godine razmatrala opcijske ugovore.
A iako je predsjednica gradske organizacije HSS-a, Karmen Antolić nije se mogla sjetiti jesu li Miroslav Vitković i Marin Pucar bili članovi HSS-a. Damir Polančec je tijekom njenog ispitivanja okretao glavom, priznavši kasnije da se trebao suzdržati, ali nije uspio jer se radi o njegovoj koži i jer predsjednica gradske stranačke organizacije ne zna jesu li direktori najvažnijeg lokalnog poduzeća iz njene stranke.
Suđenje se nastavlja danas kad će biti ispitan Damir Kovačić, koji je ranije predstavljao HSS u nadzornom odboru Podravke.