Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Premijerka otvara igre invalida

07.11.2011. 23:00
Premijerka otvara igre invalida


Nakon otvaranja igara planiran je i zabavni program te utrka u kolicima, koja će se održati od TC Relja do semafora na Jazinama, te će u tom vremenu biti zatvoren promet, kazao je Željko Perić, predsjednik HVIDRA-e Zadarske županije


Hrvatski ratni vojni invalidi iz 20 županijskih zajednica HVIDRA-e u Republici Hrvatskoj te HVIDRA-e HVO Herceg Bosna, njih više od 900 danas stižu u Zadar na 17. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (SŠNIDOR), a u dva dana će se družiti i natjecati u raznim športskim disciplinama. Otvorenje igara planirano je u 14 sati u Jazinama, a dolazak je najavila i Jadranka Kosor, predsjednica Vlade RH i počasna predsjednica HVIDRA-e.
– Zadrane ove godine predstavlja 45 sudionika iz Udruge Hvidra Donat Zadar te Udruga iz Benkovca i Obrovca, a koje okupljaju i članove iz Paga i Biograda. Skupljamo se od 11 sati na Boriku, a službeno otvaranje je u 14 sati u Jazinama. Igre će otvoriti Jadranka Kosor, predsjednica Vlade RH, a nakon otvaranja planiran je i zabavni program te utrka u kolicima koja će se održati od TC Relja do semafora na Jazinama, te će u tom vremenu biti zatvoren promet, kazao nam je Željko Perić, predsjednik HVIDRA-e Zadarske županije.
Natjecanje se organizira već 17. godina zaredom, a cilj je briga i promicanje športskih i rekreativnih aktivnosti članova HVIDRA-e te unaprjeđenja opće zdravstvene sposobnosti ratnih vojnih invalida, kao i provođenje psihičke i zdravstvene rehabilitacije radi lakšeg uključivanja u društveni život nakon teškog stradanja u Domovinskom ratu. Sudjelovat će preko 900 natjecatelja u nekoliko kategorija i u raznim disciplinama – od kuglanja, pikada, plivanja, stolnog tenisa i streljaštva, pa do boćanja i športskog ribolova. Posebna pozornost je posvećena stopostotnim invalidima, kojima je potreban i poseban smještaj. Osim sportskih natjecanja u sklopu održavanja i ovogodišnjeg SŠNIDOR-a održat će se i umjetnička kolonija, a cilj je stvoriti fundus umjetničkih djela u svrhu obrane i pomoći hrvatskim braniteljima.