Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sankcije nisu isključene

07.11.2011. 23:00
Sankcije nisu isključene


Nije isključeno da će biti kazni. U svakom slučaju ovih dana će se sastati uprava kluba i razmotriti sve aspekte. Nećemo stajati skrštenih ruku i gledati kako se ruši sve dobro što smo napravili – kazao je Bajlo


Vjerovalo se da Zadar nakon poraza od Cibalije i Slaven Belupa može prekinuti crni niz u 14. kolu Prve HNL. Gostovanje u Karlovciu činilo se idealnim za tako nešto, prije svega zbog teške financijske situacije u kojoj se nalazi tamošnji prvoligaš. Karlovčani tjedan prije utakmice nisu trenirali i psihološki sigurno nisu bili na zavidnom nivou. Međutim, Zadrani su glatko poraženi, a gol su primili već u 2. minuti.
– Razočaran sam i ljut. Nedopustivo je na koji smo način poraženi u Karlovcu. Pritom prvenstveno mislim na naše izdanje – kazivao je jučer ujutro Josip Bajlo, predsjednik Zadra.
– Karlovčani praktički 15-20 dana nisu u treningu, financijska situacija im je katastrofalna, a oni nas dobiju s pola snage. Pristup naših igrača na toj utakmici je za svaku osudu. Pa oni su profesionalci, to je njihov posao i za njega dobijaju plaću.
Znači li to da bi moglo biti i sankcija?
– Nije isključeno da će biti kazni. U svakom slučaju ovih dana će se sastati uprava kluba i razmotriti sve aspekte. Nećemo stajati skrštenih ruku i gledati kako se ruši sve dobro što smo napravili.
Bajlo smatra da je Zadra odlično krenuo u prvenstvo, ali zadnja tri kola su vrlo zabrinjavajuća.
– Prvi dio smo odradili vrlo dobro, uz male oscilacije. Pobjede nad Hajdukom i Dinamom su veliki poduhvati. Mislio sam da smo protiv prosječne Cibalije imali loš dan, ali ovo protiv Slaven Belupa i karlovca je katastrofa. Sreća je da imamo petnaestak dana stanke i da dobro vidimo kako ćemo se pripremiti za dvije predstojeće utakmice koje su pod iznimne važnosti za nas.
Osijek i Lučko Zadar će dočekati na Stanovima.
– Osijek ne igra dobro kod kuće, muče se u Gradskom vrtu. Međutim u gostima igraju odlično i to je dodatno upozorenje za nas. Ni Lučko više nije kanta za napucavanje. Potrebna nam je puna mobilizacija uoči te dvije domaće utakmice, jer, u slučaju poraza naći ćemo se u gadnoj situaciji. Moramo pobjeći iz zone ispadanja – kazao je zabrinuti Bajlo.


Begonja “pomilovan”




Luka Begonja je prošli tjedan bio suspendiran, kako su u klubu kazali, zbog kršenja klupske discipline. Ipak, zaigrao je u Karlovcu što govori u prilog činjenici da suspenzija nije više na snazi.
– Razgovarao sam s Begonjom u petak uoči utakmice s Karlovcom i on se pokajao zbog svojih postupaka nakon čega smo ga priključili prvoj momčad – kazao je kratko Josip Bajlo.