Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Socijalna skrb na čekanju

07.11.2011. 23:00
Socijalna skrb na čekanju


Nova zgrada Centra za socijalnu skrb nije predviđena u proračunu za ovu godinu, hoće li biti za sljedeću, ne znam, a zadnje što sam doznala od Ministarstva je da su sredstva sigurno predviđena u projekciji proračuna za 2013. godinu, kaže Danijela Jadrijev


Centar za socijalnu skrb Zadar još će sigurno preko godinu dana raditi na tri lokacije. Priča o novoj zgradi Centra postaje trakavica kojoj se kraj jedva nazire. Prije četiri godine su u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi bila osigurana sredstva za novu zgradu u blizini Gradske knjižnice, ali dok se dvije i pol godine čekala lokacijska dozvola, uslijedila je financijska kriza i sredstva su povučena.
Kako kaže Danijela Jadrijev, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, ni sada nema dobrih vijesti o novom prostoru za Centar.
– Očekivali smo u kolovozu dobiti potvrdu projekta od Ureda za graditeljstvo u Gradu Zadru (nekadašnju građevinsku dozvolu), ali još je nismo dobili. Izgleda da je naš predmet spletom okolnosti u gradskoj upravi išao s jednog referenta na drugog i nikako da se riješi, no vjerujem da ćemo do Nove godine dobiti potvrdu projekta, govori Jadrijev.
Bez obzira na to, neprijeporna činjenica je, dodaje Jadrijev, da novca za projekt – nema.
– Nova zgrada Centra za socijalnu skrb nije predviđena u proračunu za ovu godinu, hoće li biti za sljedeću, ne znam, a zadnje što sam doznala od Ministarstva je da su sredstva sigurno predviđena u projekciji proračuna za 2013. godinu. To znači da ćemo čekati još najmanje godinu dana da se stvari pokrenu, a onda i gradnja ima svoju dinamiku… Tako da ćemo još neko vrijeme raditi na tri lokacije, pri čemu je jako teško kvalitetno organizirati rad, ističe Jadrijev.
Nedostatak prostora za djelatnike, stari namještaj, neprimjereni uvjeti za rad, nedovoljno prostora za privatnost stranaka… Sve to riješilo bi se s novom zgradom Centra, na zadovoljstvo djelatnika, radi bolje učinkovitosti i na kraju zadovoljstva korisnika.
Kako kaže nadalje, prema projektu bi nova zgrada Centra za socijalnu skrb bila dosta velika, a u Ministarstvu su rekli da je možda i luksuzna.
– Čini mi se da ćemo morati raditi neke preinake u projektu, no dok se ne dobije potvrda projekta i ne osiguraju sredstva za realizaciju, ne moramo o tome još razmišljati. Kad za to dođe vrijeme, projektant će odlučiti, govori Jadrijev.