Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vrški vatrogasci sve opremljeniji

07.11.2011. 23:00
Vrški vatrogasci sve opremljeniji


Iako je kamion u vrlo dobrom stanju, potrebno ga je poslati na ugradnju nove visokotlačne pumpe, nabavku vatrogasnih cijevi i svih potrebnih priključaka kako bi vozilo bilo prilagođeno potrebama DVD-a Vrsi. Za dodatnu ugradnju i nabavku potrebne opreme planira se izdvojiti oko 150.000 kuna


Prije nekoliko dana izaslanstvo Općine Vrsi na čelu s načelnicom Sandrom Vukić i predsjednikom Općinskog vijeća Marijem Radobuljcem te zapovjednikom DVD-a Vrsi Tomislavom Perkovićem i vatrogasnim članom Eniom Vukićem, nazočilo je darovanju vatrogasnog vozila koje je JVP Grada Imotskog ustupio za potrebe DVD-a Vrsi.
Iz suradnje JVP Grada Imotskog i DVD-a Vrsi izišao je još jedan projekt od velike važnosti za općinu Vrsi, a realizaciji je doprinijelo vodstvo Grada Imotskog na čelu s gradonačelnikom Antom Đuzelom.
Naime, kako se ukazala potreba za nabavkom vatrogasnog vozila za DVD Vrsi, predstavnici Grada Imotskog izašli su im u susret te ustupili jedno vatrogasno vozilo, kako bi DVD-u Vrsi bilo omogućeno aktivno djelovanje na požarištu.
Iako je kamion u vrlo dobrom stanju, potrebno ga je poslati na ugradnju nove visokotlačne pumpe, nabavku vatrogasnih cijevi i svih potrebnih priključaka kako bi vozilo bilo prilagođeno potrebama DVD-a Vrsi. Za dodatnu ugradnju i nabavku potrebne opreme planira se izdvojiti oko 150.000 kuna.
Iako je prošlo nepunih godinu i pol dana od samog osnutka DVD-a Vrsi, do sada je nabavljena kompletna oprema za dvadeset dobrovoljnih vatrogasaca, koji su osposobljeni i koji imaju završen ispit te su spremni za izlazak na požarište.
Vrška načelnica Sandra Vukić rekla je kako je ovo još jedan veliki korak za općinu Vrsi te se nada da će vozilo imati što manje intervencija.
– Ovo je prvo vozilo od ukupno tri koje imamo u planu nabaviti te omogućiti kvalitetnu vatrozaštitu na našem području. Zahvaljujem gradonačelniku Imotskog gospodinu Đuzelu te zapovjedniku JVP Grada Imotskog Bori Medvidoviću. Do sada smo osposobili dvadeset članova koji su završili tečaj vatrozaštite te me veseli što pripremamo i drugu grupu od dvadeset članova koji će uskoro pristupiti stručnom osposobljavanju za vatrogasca, kazala je načelnica Vukić, dodajući kako se nada da će u razdoblju od dvije godine DVD Vrsi biti dobro opremljen.