Zadrani uvjerljivo prvi

Slika korisnika admin
Zlato oko vrata veterana Pet bunara

Proteklog vikenda u Kranjskoj gori je održan košarkaški turnir veterana u kategoriji +35 i +45 godina. Veterani Pet bunara sudjelovali su na turniru starijih od 35 godina gdje su u konkurenciji 27 momčadi iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore superiorno osvojili prvo mjesto. Zadarski "oldtimeri" su najprije u svojoj skupini pobijedili Jesenice (70:32). Kasnije su u polufinalu bili bolji od zagrebačkog Agita (58:46), a u finalu zadarski su košarkaši slavili protiv slovenskih Domžala 61:25 (20:7, 12:9, 17:5, 12:4).

U finalu koševe za Pet bunara su postigli: Žarak 5, Komazec 10, Gjergja 1, Ogresta 2, Jelić 1, Zrilić 6, Radošević 6, Jerak. 9, Miličević 8, Šarlija 13. Trener: Ivan Tadić. Pomoćni trener: Damir Burčul.

- S obzirom na to da nam je ovo drugi turnir u veteranskoj košarci zadovoljni smo nastupom i osvojenim prvim mjestom na izuzetno dobro organiziranom turniru. Prvi nastup nam je bio u Makarskoj gdje smo na Otvorenom prvenstvu Hrvatske bili četvrti. Od siječnja iduće godine pravo nastupa za nas imat će Martin Vanjak i Mario Dundović te stoga očekujemo da ćemo biti još jači nego sad. U planu su nam nastupi na turnirima u regiji, a ožujku iduće godine planiramo u Zadru organizirati turnir veterana. Igralo bi se u dvorani na Višnjiku, a sudjelovalo bi osam ponajboljih momčadi iz regije - rekao je predsjednik kluba Tonći Jerak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno