Bazen se puni vodom, otvaranje sljedećeg tjedna

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Nakon desetak dana radova, zatvoren bazen na Višnjiku priprema se za ponovni rad. Od prekjučer se ponovno puni vodom, a punjenje će trajati do 15. studenoga kad će odmah biti predan na korištenje zadarskim sportašima i građanstvu.

Tijekom punjenja došlo je do malog pada temperature vode u malom, 25 metarskom bazenu za rasplivavanje, pa se polako usklađuje temperatura s onom u velikom.

Kako nam je rekao direktor ŠRC Višnjika Dino Bailo, promijenjeno je oko 30 kvadrata površine dna bazena. Postavljeni su novi estrih, izolacija i pločice. Iskorištena je prilika za sanaciju preljevnih kanala, što je kao nedostatak otkriveno još prije problema s otpadanjem pločica na dnu bazena.

Podsjetimo, kampanjski rad na izgradnji zatvorenog bazena na Višnjiku prouzročio je probleme koji se tek sad, u samoj eksploataciji bazena, pomalo otkrivaju. Nadzor IGH, po riječima direktora Baila, obustavio je isplatu dok se situacija ne riješi, pa je cijela situacija danas predmet sudovanja na Trgovačkom sudu u Zadru. Zbog svega je 33-metarski bazen više od mjesec dana bio izvan upotrebe.

Najveći dio vremena potrebnog za sanaciju otpao je na sušenje materijala, a radovi su koštali 120.000 kn.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno