Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pao u rupu na cesti i poginuo

Autor: Zorana Deljanin

07.11.2012. 23:00
Pao u rupu na cesti i poginuo


Dvadesetsedmogodišnji Josip Duvančić iz Promine poginuo je upavši Golfom u neoznačenu rupu na cesti u Resičinoj ulici u Kninu, u kojoj se obavljaju građevinski radovi. S njim se u automobilu nalazio maloljetni M. P. iz Knina koji je u nesreći zadobio potres mozga i posjekotine te je zadržan na liječenju u kninskoj bolnici. Tragedija se dogodila u noći na srijedu, oko 1,10 sati. Dvojica mladića krenula su kupiti cigarete, no na putu su upali u rupu široku četiri metra i duboku dva i pol metra. Resičina ulica prokopana je u sklopu radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacijske mreže koje izvodi splitska tvrtka Cestar. Gradilište, izvijestila je policija, nije ograđeno niti je postavljena ikakva signalizacija koja upozorava vozače na radove.
U tijeku je kriminalističko istraživanje na okolnosti teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti – kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.
Izvođač radova bio je dužan propisno označiti gradilište, a to je u više navrata tražila i kninska gradonačelnica Josipa Rimac kojoj su, iznijela je jučer, poručili “da je dosadna”.
Šokirana tragedijom gradonačelnica Rimac navela je da je prije 20-ak dana upozorila direktora tvrtke Cestar da rupe nisu zaštićene, a kada telefonski razgovor nije urodilo plodom poslala je desetak dopisa na adresu izvođača radova kao i svih drugih uključenih u realizaciju projekta rekonstrukcije vodovodne mreže grada Knina koji se financira iz europskih fondova.
– I neposredno prije blagdana, u prošlu srijedu, upozorila sam šefa kninskog gradilišta tvrtke Cestar Antu Grgića da propisno obilježe i zaštite rupu na cesti. Na to mi je on odgovorio da sam dosadna i da se ja kao gradonačelnica ne trebam o tome brinuti jer to nije moja nadležnost, rekla je ogorčeno Josipa Rimac.


Direktor “nije tu”


Direktora tvrtke Cestar Jozu Raku jučer usprkos brojnim pokušajima nismo uspjeli dobiti. Njegova tajnica opetovano je ponavljala “direktor nije tu” preusmjeravajući nas na šefa općih poslova Srećka Žeravicu koji se također nije javljao na telefon.