Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Plan razvoja turizma Bukovice i Ravnih kotara do 2023.

Autor: Mile Marić

07.11.2012. 23:00
Plan razvoja turizma Bukovice i  Ravnih kotara do 2023.


U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac sastala se radna skupina za izradu Glavnog plana razvoja Zadarske županije 2013. – 2023. godine, prostorno razvojne cjeline Ravni kotari, Bukovica i ličko-pounski prostor. Sastanku radne skupine nazočili su predstavnici turističkog, javnog i privatnog sektora s područja Gračaca, Ravnih kotara i Bukovice.
Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije povjerili su Razvojnoj agenciji Zadarske županije i Sveučilištu u Zadru izradu Glavnog plana razvoja turizma Zadarske županije 2013. – 2023. Tijekom sastanka izloženi su problemi i razvojna ograničenja vezani uz razvoj turizma na tim područjima. Turistički djelatnici vide prednosti prvenstveno u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju ruralnog turizma, gastroponudi, bogatoj, ali još uvijek nedovoljno valoriziranoj kulturno-povijesnoj baštini te posebno krškim fenomenima koji čine prepoznatljivima područje Bukovice i Ličkog Pounja.
Izneseni pregled aktualnog stanja u turističkom sektoru za područje Ravnih kotara, Bukovice i Ličkog Pounja stručnjaci iz Razvojne agencije Zadarske županije i Sveučilišta u Zadru – odjela za turizam zajednički će analizirati te zaključke o aktualnom stanju i preporukama za daljnji razvoj integrirati u strateški dokument “Glavni plan razvoja turizma Zadarske županije 2013. – 2023.” Radni skupinu modulirali su mdr. sc. Mili Razović, sa Sveučilišta u Zadru, Josip Matassi, iz Razvojne agencije Zadarske županije, te Andrea Sorić i Krešimir Žnidar iz tvrtke Prizma Cpi iz Zagreba.