Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Đugum: Želimo pokrenuti pozitivan niz

07.11.2013. 23:00
Đugum: Želimo pokrenuti pozitivan niz


Pred košarkašima Zadra je četvrta domaća utakmica ove sezone. Za sada su u dvorani Krešimira Ćosića ubilježili jednu pobjedu (Szolnoki Olaj) i dva poraza (Cedevita i Mega Vizura), od kojih je posebno neugodan bio posljednji. No, momčad Hrvoja Vlašića prošli se tjedan iskupila za taj kiks gostujućom pobjedom kod Krke pa sada situacija na tablici izgleda nešto bolje. Zadar je s omjerom 2-4 (toliko imaju i Široki i MZT), doduše, još uvijek na pretposljednjem mjestu, ali primjerice petoplasirana Cibona ima samo bod više.
– Pobjeda u Novom Mestu nam je došla u pravom trenutku, nakon četiri uzastopna poraza. Malo tko je to očekivao, ali skupili smo se i znali da, ako odigramo hrabru utakmicu, imamo šanse. To smo i napravili. Pokazali smo da se, ako smo pravi, možemo boriti sa svima u ABA ligi i to nam je svakako velika injekcija samopouzdanja za nastavak natjecanja – kaže Ante Đugum.
Pred Zadranima su dvije uzastopne domaće utakmice, Igokea pa MZT.
– Želimo pokazati da ono u Sloveniji nije bio samo bljesak. Nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i da ćemo se svi pojedinačno i kao momčad još dizati, te nakon niza poraza zaredati s pobjedama. Dobro radimo na treninzima i vjerujem da ćemo to sutra pokazati na terenu. Uz podršku navijača idemo po još jednu važnu pobjedu.
Prije dva tjedna navijači su vas s terena ispratili zvižducima. Je li zbog toga sada još veća želja da im se pokažete u pravom svjetlu?
– Naravno da nikada nije ugodno kada se izgubi na domaćem terenu pa te publika isprati zvižducima, ali njihovo negodovanje je bilo posve logično. Nadam se da smo im u Novom Mestu pokazali da trebaju vjerovati u nas i da će sutra nakon utakmice biti potpuno drugačija atmosfera nego prije dva tjedna – kaže centar Zadra.
Opširnije u tiskanom izdanju…